Боно купува Фейсбук, Слави – „къщичка“ във Флорида?! с онлайн видео и снимки

Боно купува Фейсбук, Слави – „къщичка“ във Флорида?!

В същото време, Боно от U2 е обявен за най-големия карък сред звездите – инвеститори!

Знаменитата рок звезда Боно реши да доказва икономически нюх по време на върлуващата финансова криза.

Фронтменът на култовите U2 изненада феновете си с признанието, че е… вложил солидна сума с много нули в социалната мрежа Facebook. Той не пожела да разкрие с какъв процент от акциите се е сдобил, но за сметка на това издаде горепосочената цифра – 210 милиона долара.

За съжаление на Боно обаче, уменията му да борави с вложенията си не са от най-умелите – преди време американският 247 Wall Street го определи за „най-лошият инвеститор сред звездите за 2009 година“. Причината – повечето от ходовете му се оказаха пълен провал.

Той инвестира близо 500 млн. в производителя на мобилни телефони Palm Inc и в развлекателен център в родния Дълбин, като първата компания фалира, а сградата все още не е довършена заради финансови проблеми. Боно обаче остава верен на себе си и на принципа на една от футболните ни легенди – „който играе, печели, който не играе…“.

В същото време, имотната декларация на Слави набъбва неудържимо, разкрива информация на BLife.

Шоуменът е броил скромните 270 000 долара за малка къща в американския щат Флорида. Сделката е станала преди 4 месеца, но информацията за нея изплува едва тези дни.

След големите му горски масиви и апартаментите у нас, имотите на Дългия продължават да се множат. Публична тайна е, че Трифонов инвестира всичките си пари в земи.

Имението в Америка, на което водещият се е спрял е в близост до Атлантическия океан и е с прекрасна гледка. Въпреки това Слави е успял майсторски да свали първоначално исканата от собствениците сума с голям пазарлък. Понеже къщата дълго време не била обитавана и имала нужда от ремонт, шоуменът успял да я измъкне почти на безценица. Първоначалната цена била 720 000 долара, но хитрият учиндолец успял да я вземе за една трета от пазарната й цена.

Доволен от сделката Слави се пошегувал, че ако продължава така да не му върви в шоубизнеса у нас, ще се премести да живее зад Окена.

Боно или Слави – чя инвестиция ще се окаже по-печеливша, а и по-достоверна? 🙂 Предстои да разберем.

Инфо Боно: Avtora.com

Коментари (0)

Публикувано в на 5 юли 2010 г.