Бони и Емо са номер 1 в „Шесторката“ – пък идва и ромската вечер!

Бони и Емо изпревариха Албена и Тома в седмичната класация на «Великолепната шесторка»

С подкрепата на близките и участниците на звездите от „Великолепната шесторка” приходите за проекта „Семейство за всяко дете” вече са близо 360 000 лева. Снощи участниците избраха и песните, с които ще се представят в „ромската вечер” във вторник от 20.00 часа по bTV. Зрителите ще чуят атрактивни изпълнения на „Месечина”, „Очи чорние”, „Едерлези”, „Джипси сонг” и други.

След Енрике Иглесиас, Анджелик Киджо и Васко Василев още една знаменитост подкрепи мисията на „Великолепната шесторка”. Звездата от “Смъртоносно оръжие”, “Цвят лилав”, “Хищникът” и много други филми, носителят на редица награди за своята хуманитарна дейност и посланик на УНИЦЕФ – актьорът Дани Глоувър – отправи послание към зрителите на bTV. Можете да го видите ТУК.

В четвъртък Ани Салич запозна зрителите и с европейския опит за справяне с проблема с изоставянето на деца. Практиката с приемните родители в Швеция датира още от 18-ти век. В Англия има специализирани приемни семейства, които се грижат деца в кризисни ситуации. В тези страни центрове, подобни на Центъра за бебета и родители, който e цел на проекта «Семейство за всяко дете», работят успешно от години.

Дори в Сърбия има над 3 5000 приемни семейства, в които се отглеждат повече от 4 000 деца. За сравнение, у нас приемните семейства са едва 431, а в тях растат само 380 деца. Причината е, че понякога минава половин година преди одобрено приемно семейство да се събере с дете, за което да се грижат.

Ако има Център за бебета и родители този срок от месеци ще се съкрати на дни. И вместо да има малък брой приемни семейства, още много могат да бъдат обучени за такива, което ще затвори входа към институциите за деца у нас.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2010 г.