Бон Джоуви загуби гласа си в София – видео от концерта

Звездата не беше в кондиция и издържа да пее през едва 2/3 от предвиденото време!

Jon Bon Jovi кръсти кадилака си София. Дали на следващата спирка ще смени името със следващ град, можем да гадаем. Но все пак бяхме погъделичкани от любимото рок момче, което май няма намерение да остарява. Феновете на русокосия фронтмен най-сетне дочакаха срещата си с него – от изминалите два часа на стадион „Васил Левски” разбрахме няколко неща. Че на живо той е още по-готин, секси и въздействащ. Голяма работа, както коментираха повечето от почитателите. И второ, че няма ни най-малко намерение да остарява. Пя, свири, ръкомаха и флиртува с публиката два часа. Краят на концерта беше малко неочакван – Jon Bon Jovi ни прелъсти с музикално пътешествие, качи ни на кадилака ни и ни свали точно, когато баш не очаквахме. Вероятно, за да ни напомни, че и най-хубавите неща си имат своя финал.

Гледай много видео от концерта в следния YouTube плеър:

Инак за протокола той се появи на сцената в черен шинел с червени кантове и златни копчета, черни дънки и червена риза в 20 и 45 ч. Усмихнат и лъчезарен, както слънцето, което се показа внезапно в софийския следобед. Верните му фенове го чакаха на стадиона още от обяд. И някъде към 22:45 ч. Jon Bon Jovi заяви: ”Извинете ме. Нещо има във въздуха. Стана ми нещо. Имам алергия. Това не съм аз. Извинявам се” . После подкара последната песен с молбата: „Имам нужда от помощта ви”. Докато хората се чудеха дали говори наистина или играе и въздейства, той се изнесе от сцената с едно финално ”Господ да ви благослови” и макар всички да очакваха бис, не се появи. Така остави публиката в нов копнеж, че може да дойде пак. Все пак видя ясно каква гора от ръце го посрещна, над 40 000 верни фена пяха с него, танцуваха, викаха, плакаха, обичаха. Знаеха и новите, и старите му песни. Затова е твърде вероятно, че повечето ще му простят внезапния край.

ВИДЕО: Bon Jovi се извинява заради алергични проблеми и изпълнява последната песен от концерта

Още с качването си на сцената му очите му изглеждаха зачервени. От вятъра и студа в София е, все пак той иде от топлия Йоханесбург и попада в странната българска пролет, поне така си обясниха някои сините му очи, които изглеждаха като разплакани. Каквато и да е била причината за внезапния финал, Jon Bon Jovi като железен професионалист не показа до последно, че нещо го е мъчило. Едва на последната песен, I’m a cowboy, гласът му наистина бе леко прегракнал. Той смени две китари, два пъти се преоблича. А кадилакът, който бе построен на сцената, бе уникален – проблясваше в различни цветове и с различни ефекти – огън, дъжд, цветя.

Още с качването си в кадилака, Jon Bon Jovi поздрави: „Здравей, България, София”. После изпя You Give Love a Bad Name, после подкара Born To Me My Baby. „Здравейте, София – обърна се пак към публиката той. – За пръв път съм тук. Няма да говоря много. Искам да ви кажа само, затегнете коланите. Чака ни път.” А на такова предложение кой може да устои. Още повече, че някои от феновете му го чакат 20 години. Той пък им върна вярната любов с много раздаване – ръкомаха, танцува, флиртува. На Rise Your Hands го посрещна гора от вдигнати ръце. Последва класиката It’s My Life, на която вече всички ревяха от кеф и скачаха, а самият Jon Bon Jovi се качи на повдигната част на кадилака и… съвсем нажежи страстите. На финала замълча, усмихна се загадъчно – явно наясно със силата, която притежава да дирижира човешки емоции и пак пусна откровение: „Радвам съм, че съм в Европа и сред европейска публика. За американците първата кола е като първата любов. Реших автомобилът ми да се казва София”. Как да не го обича човек?

След това обяви, че ще изпълни титулната песен от албума си What About Now. И след нея пак попита публиката как се чувства. „Водя ви на далечно пътешествие – обърна се той към притихналото множество. – Искам да чуя българските момичета да пищят.” И разбира се последва гръмогласен рев. Изключително емоционално той изпя Keep The Faith, а стадионът му отвърна с хиляди блещукащи екрани на телефони. В някакъв момент рокаджията подхвана 2 кастанета и изнесе истинско шоу с тях. След тази песен взе дъх за миг и докато останалите свиреха инструментала, той се преоблече с черна блуза, наметна черно кожено елече. Разходи се навътре из публиката и сред морето от хора изпя романтичната балада I’ll be There for You. По-късно феновете му подадоха българското знаме и той се уви с него. Така, наметнат като рицар, изпълни Bed of Roses, а около него валяха рози. След това махна трибагреника, върза го на китарата и я вдигна високо. Последва неочаквано включване на кийбордиста на групата Дейвид Брайън, който изпя адски добре „In These Arms“, развявайки небрежно русите си къдри.

На сцената се върна Jon Bom Jovi и пак закова всички на местата с Runaway, на която стадионът буквално подивя. Не по-малко прочувствена бе и Living On a Prayer. И точно когато всички бяха в екстаз и се готвеха за поне още половин час музикално пътешествие с рок и блус, той не издържа и се отказа да пее. Простичко, сдържано и по мъжки. За някои може би е било поза и повод да приключи концерта. За други – реален проблем. На молбата за помощ от страна на Bon Jovi, публиката реагира импулсивно и го подкрепяше в пеенето, както той помоли. „Не мога да продължа. Това не съм аз“, бе откровен той. Финалът, макар и неочакван, бе с Dead or Alive. На няколко пъти Jon Bon Jovi се увиваше плътно в дрехите си и казваше, че му е студено. Което по-късно накараха феновете да решат, че вероятно студова алергия го е връхлетяла и заради това той загуби гласа си.

Според първоначалната информация концертът трябваше да продължи 3 часа с няколко биса. Макар съкратеното време, за повечето меломани вечерта ще остане незабравима – пълният стадион, който ту затихва и слуша нежния глас на Bon Jovi, ту изригва с него в мощен вик. Колкото до неочаквания край – може и пък така да се окаже по-добре. Bon Jovi да се почувства длъжен и да се появи пак – все така готин и все така неустоим.

Следващата спирка в турнето на бандата е Виена. Концертът е предвиден за 17 май и фронтменът има 3 дни да се възстанови от неприятната алергия.

СУРОВИТЕ ФАКТИ:

Дългоочакваният концерт на Bon Jovi в София на 14 май 2013 г. приключи преди американската рок група да успее да изпълни целия предварително планиран сет, след като фронтменът Джон Бон Джоуви получи силен алергичен пристъп.

Около два часа след началото на шоуто музикантът, който видимо не беше в добра форма, сподели от сцената, че усеща нещо във въздуха, което обостря алергията му и дразни гърлото му.

Въпреки че близо 50-хилядната публика аплодира звездата с надежда той да се справи с неразположението си, събитието беше прекъснато по-рано от предвиденото.

51-годишният Джон Бон Джоуви неведнъж е споделял, че страда от сезонни алергии и именно с тях са свързани най-големите му притеснения около концертите на бандата.

„Тревожа се от такива банални неща като алергиите например… Никога не се притеснявам за самото пеене или за свиренето, или пък за представянето на групата, за продукцията като цяло или за нещо такова.

Това, което обикновено ме притеснява, са въпроси като: „Ще мога ли да дишам тази вечер“ или „Майка ми дали е седнала на хубаво място?“ Такива работи“.

Инфо: Ваня Костова за агенция Дартс нюз и Avtora.com

Коментари (0)

Публикувано в на 15 май 2013 г.