Боби Вълчев пее в София – на сцената се качва звезда от „Стар трек“! с онлайн видео и снимки

Боби Вълчев пее в София – на сцената се качва звезда от „Стар трек“!

БОБИ ВЪЛЧЕВ ТРИО се качва на най-добрата сцена за жива музика у нас заедно със звездата от СТАР ТРЕК – БЕН КРОС

На 03.06.2010, от 22.00 часа, на сцената на най-добрия клуб за жива музика в България ще имате удоволствието да се насладите на фините и изтънчени авторски композиции на добре познатия и неизменна част от висшата българска музикална сцена  Боби Вълчев!

Изненадите за вечерта се очертават много, а настроението превъзбудено, след като на сцената на SLC заедно с пианиста ще се качи нашумялата поп певица Галя, за да представят своето дуетно изпълнение. Специални гости в четвъртък вечер ще са още Орлин Павлов и кулминацията на вечерта – холивудската звезда BEN CROSS /СТАР ТРЕК/, който също ще изпълни едно парче с Боби Вълчев ТРИО.

Боби Вълчев е роден на 18 ноември в град София,завършва музикалното училище „Л.Пипков“ град София със специалност тромпет, след което завършва Националната музикална академия „Панчо Владигеров” с две специалности – композиция и дирижиране; джаз пиано. Още от малък се увлича по джаза, влияе се от музиканти като Хърби Хенкок, Чик Кърия, Маилс Деивис.
От 1998 насам свири с различни формации, както на сцените на повечето джаз фестивали в България,така и в най-известните столични джаз клубове и в чужбина – Полша, Австрия, Германия, Франция, Италия,Турция… .

От 2002 до 2005 е постоянен участник в майсторските класове по импровизация на Милчо Левиев,а на майсторския клас през 2006 година е Асистент професор на проф. Милчо Левиев.

Музикален директор, аранжор, композитор и пианист е на Claude J.Woods(jr)-Earth, Wind and Fire, Камелия Тодорова, Галя(Каризма), Деси Тенекиджиева. Свири с Орлин Павлов, Васил Петров,Миро(каризма), София,Веселин Веселинов-Еко, Михаил Йосифов. Също така е изпълнявал заедно с Маркус Милър,Джордж Бенсън,Били Кобъм.

От началото на 2009 насам живее,работи,записва и преподава в Лондон.Свири в едни от най-световноизвестните джаз клубове – Ronnie Scott’s, Charlie Wright’s, Pizza Express…!

Коментари (0)

Публикувано в на 1 юни 2010 г.