Бо Бриджис, Джордж Клуни и Кейт Уинслет по bTV Cinema – видео с онлайн видео и снимки

Бо Бриджис, Джордж Клуни и Кейт Уинслет по bTV Cinema – видео

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за 30 юли – 5 август 2012 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 30 юли
23:00 ЧАСА
Историята на Маркиз дьо Сад
Оригинално заглавие: Quills (САЩ, 2000 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Филип Кауфман
В ролите: Джефри Ръш, Кейт Уинслет, Жоакин Феникс и др.

Гледай видео анонс онлайн

От време на време в човешката история се появява личност, която провокира общоприетите норми в обществото, изпробва границите на морала в отношенията на хората и преобръща всички представи за това какво означава да бъдеш човешко същество. Колкото и рядко да се раждат такива хора, те обикновено са смятани за изключително опасни и деморализиращи. Един от тях определено е Маркиз дьо Сад. През 18 век, в преддверието на Френската революция, Маркиз дьо Сад е бил неимоверно скандален. Интересното е, че и днес, през 21 век, неговата личност и разбиранията му продължават да шокират.

“Историята на Маркиз дьо Сад” е смел поглед в живота на един от най-дискутираните и най-скандални мъже в историята на света. Филмът е черна комедия, проследяваща битката между любовта и страстта, както и между бруталността на цензурата и непредвидимите последствия от изразяването на свободната мисъл. Въпреки дълбочината на сюжета, Кауфман набляга на хумора. Актьорът Джефри Ръш споделя за своя режисьор: “Филип Кауфман превръща тази история табу в нещо проникновено и пречистващо. Зрителите ще имат чувството, че под повърхността, той сякаш леко ги тегли за крака”.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 16 години.

ВТОРНИК, 31 юли
21:00
Теория за всичкото
Оригинално заглавие: Theory of Everything (САЩ, 1996 г.)
Жанр: Фантастика, Драма
Режисьор: Дейвид Девос

Гледай видео анонс онлайн

Семеен мъж преживява екзистенциална криза по пътя в търсене на своя роден баща. Бракът му е объркан, а банковата му сметка е изцедена до последния долар. Дъг Холоуей (де Вос) решава да открие биологичния си баща – известния физик д-р Холанд (Виктор Лъндин). Известен гений, който наскоро е диагностициран с дегенеративно заболяване на мозъка, д-р Холанд е решен да докаже своята „теория за всичкото“. Той иска да открие формула, която доказва съществуването на Бог, преди да загуби способността си да разсъждава. Когато двамата с Дъг най-после се срещат, техните отделни мисии се обединяват…

СРЯДА, 1 август
23:00 ЧАСА
Анатомия на едно убийство
Оригинално заглавие: Anatomy of a Murder (САЩ, 1959 г.)
Жанр: Криминален, Драма, Мистерия
Режисьор: Ото Преминджър
В ролите: Джеймс Стюарт, Лий Ремик, Бен Газара, Артур О’Конъл, Иви Ардън, Катрин Грант, Джордж Скот

Гледай видео анонс онлайн

Пол Биглър(Джеймс Стюарт) е адвокат от малко градче, който до скоро е бил местен прокурор, и предвид липсата на клиенти прекарва много време на риболов. Когато едно убийство се извършва в парк в покрайнините на града, Биглър е помолен да защитава лейтенант Фредерик Маниън, който е обвинен в убийството на Барни Куил, местен собственик на бар за който се твърди, че е изнасилил съпругата му. Каква е истината, и ще спечели ли той делото?

НЕДЕЛЯ, 5 август
21:00 ЧАСА
Добрият германец
Оригинално заглавие: The Good German (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Драма,Криминален
Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Бо Бриджис, Джордж Клуни, Кейт Бланшет, Тоби Магуайър

Гледай видео анонс онлайн

Какво ли е очаквал да открие в следвоенен Берлин американският журналист Джейк Гийсмър (Джордж Клуни)? Може би мир. Или поне интересна история. Но със сигурност не е очаквал Лена (Кейт Бланшет), някогашната си красива и огорчена любима. Не е очаквал и тайните и измамите, които свързват Лена и новия й любовник (Тоби Магуайър)… и водят до убийство, което никой не иска да разкрие. Никой, освен Джейк.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 юли 2012 г.