БНТ търси песен за Евровизия 2018

Българската национална телевизия търси партньор за участието на България в Евровизия 2018

След успехите, които България постигна в най-авторитетния музикален конкурс в Европа в последните две години, Българската национална телевизия заяви участие в Евровизия 2018 пред Европейския съюз за радио и телевизия. 63-о издание на форума ще се проведе на 8, 10 и 12 май в португалската столица Лисабон. В музикалната надпревара, която ще премине под мотото „All Aboard!“ („Всички на борда“), ще се включат общо 42 държави.

Обществената телевизия отново се обръща към музикалните професионалисти в България, за да определи българската песен и участник в Евровизия 2018. На официалния сайт на БНТ вече е обявен регламентът за участие в селекцията. Кандидатите могат да бъдат професионални екипи или продуцентски компании с цялостна концепция за представянето. Предложенията трябва да включват песен, изпълнител и стратегия за сценичното представяне на песента, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания или екип е готов/а да поеме. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември 2017 година.

„Отново ще търсим харизматичен артист, силна песен и ефектни сценични решения. Подаваме ръка на музикалните професионалисти и вярваме, че заедно допринасяме българските творци да имат своето достойно място в музикалната среда на Европа. Показателни за това са постиженията, които вече завоювахме – второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017 и четвъртата позиция на Поли Генова на Евровизия 2016“ – заяви Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти” в БНТ.

Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени от специално назначена комисия с участие на представители на БНТ, както и чуждестранни експерти, с опит в музикалния бранш и в Евровизия.

Пълният регламент, включващ изискванията към кандидатите, песента, изпълнителя и сценичната концепция, е достъпен на официалния сайт на медията:

 

Кандидати могат да бъдат продуцентски компании или професионални екипи, които трябва да представят цялостно предложение за участието. То трябва да включва песен, изпълнител и концепция за сценично представяне на песента, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуценската компания или екип е готов/а да поеме.

Срок за представяне на предложенията – 20.12. 2017г.

Начин на представяне – по електронна поща на адрес eurovision2018@bnt.bg (за прикачени файлове в размер до 3 MB и линкове за теглене) или на електронен носител. Предложенията да бъдат придружени от кратко писмо, което съдържа списък на представените докумeнти и електронни носители и което да бъде входирано в деловодството на БНТ на ул. „Сан Стефано“ 29.

За допълнителни въпроси и уточнения, кандидатите могат да се обръщат към Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти” на е-mail: eurovision2018@bnt.bg

Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени от специално назначена комисия с участие на представители на БНТ, както и от панел от чуждестранни експерти с опит в Евровизия и представители на музикалния бранш.

БНТ си запазва правото да поиска промени и корекции в предложените проекти на всички етапи от конкурса.

Решението на комисията е окончателно и не подлежи на обжалване.

Поверителността на участниците е гарантирана.

Изисквания към кандидатите:

През последните 2 години да са продуцирали не по-малко от 3 музикални проекта, които да са придобили публичност.

Да имат регистриран в ПРОФОН репертоар като музикални продуценти.

Опитът в менажирането на артисти-изпълнители и в организирането на музикални събития би бил предимство.

В подкрепа на всичко посоченото по-горе е необходимо кандидатите да подготвят презентация за дейността и екипа си.

Изисквания към песента:

Да отговаря на изискванията на правилата за провеждане на Конкурса (които са публикувани в сайта на БНТ)

В авторския екип, създал песента, да има българско участие.

Да бъде представена демо версия на записа на песента във формат wav или mp3, както и текстови файл с текста на песента.

Изисквания към изпълнителя:

Да отговаря на изискванията на правилата за провеждане на Конкурса (които са публикувани в сайта на БНТ).

Да е български гражданин.

Да има сценичен опит и участия на живо.

Да бъде представен с кратка биография и снимка, както и линкове към видеоматериали с негови участия на живо и музикални клипове.

Изисквания към сценичната концепция:

Кратко текстово описание на идеите за сценично представяне, придружено от визуални референции – скици, снимки, видео и линкове към тях, стори бордове.

Информация за брой изпълнители, костюми, хореография, музикални инструменти (ако има такива), настроение, доминиращи цветове и образи в осветлението и графиката на ЛЕД стените

Коментари (0)

Публикувано в на 14 ноември 2017 г.