БНТ продуцира филм с доносника Руши Видинлиев

БНТ е копродуцент на най-новия български игрален филм „Цинкограф”

Снимките на новия български игрален филм „Цинкограф” по едноименния роман на Владислав Тодоров започнаха преди няколко седмици в София и продължиха на най- известното голф игрище в Балчик.

Преди броени дни снимачна площадка на филма бе и Студио 3 на Националната телевизия.

Филмът „Цинкограф” е черна комедия с елементи на политически психотрилър. Главният герой (в ролята – Руши Видинлиев) е инициативен доносник и маниакален конспиратор, който създава свой фантомен отдел на службите за сигурност със собствена агентура и архив. Именно архивът става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, в които мистериозният му създател се опитва да „ужили“ МВР.

Действието във филма отвежда в една страна, видимо България, но не съвсем, по времето на нежните революции в източна Европа. Политически скандал и конспиративни манипулации са основните елементи на тази история, в която няма невинни, а само интригантстващи интелектуалци и философстващи ченгета.

Режисьор на филма е известният български оператор Емил Христов, а оператор Крум Родригес. В звездния състав участват още Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков, Самуел Финци, Касиел Ноа Ашер, Михаил Билалов, Михаил Мутафов, Христо Гърбов и други любими на българския зрител актьори.

Филмът  е копродукция на Българската Национална Телевизия, Ню Бояна Филм и Перипете, и е подкрепен от Националния Филмов Център. Изпълнителен продуцент е БЪРЪ ФИЛМ.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 август 2011 г.