БНТ ограничава достъпа до „Под прикритие“ в чужбина

 „Под прикритие” 4 вече  в официалния канал на БНТ в youtube

БНТ изпраща възражение за нелегалното разпространение на сериала

В отговор на огромния зрителски интерес към новия сезон на „Под прикритие”, от 21 януари епизодите ще бъдат достъпни с много високо качество и в официалния канал на БНТ в YouTube – https://www.youtube.com/bntbulgaria.

Силният старт на сериала прикова почти 500 000 българи пред екраните в неделя вечерта. Паралелно с ефирното излъчване, близо 20 000 души проследиха развитието на филмовия сюжет и на лайф стрийминга на уеб страницата – tv.bnt.bg. От неделя вечерта до днес повече от 150 000 души са гледали „Под прикритие”4 и в интернет. Светкавичната реакция на сайтовете се дължи на безспорния интерес към продукцията. Тези торенти обаче не са собственост на БНТ, затова излъчването на първата серия е нерегламентирано и ще получат официално възражение, включително за нарушаване на авторски права.

Официалният канал на БНТ в YouTube ще бъде достъпен само за територията на България.

„Интернет не е конкурент на ефирното излъчване, обратно – прибавя зрители и силният интерес към „Под прикритие” в мрежата само разширява аудиторията на БНТ. За съжаление, специалният канал в YouTube няма да е достъпен за българите в чужбина. Това ограничение се налага заради световното разпространение на сериала и договорните отношения с компанията-дистрибутор” – заяви програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

Внушителните резултати, след излъчването още на първия епизод, позиционираха БНТ като медията, която диктува тенденциите на телевизионния пазар в момента. „Под прикритие”4 връща младите и активни зрители към обществената телевизия и именно те й отредиха лидерска позиция в праймтайм – както като брой зрители в най-атрактивните таргет групи, така и като пазарен дял. 

Гледайте „Под прикритие” всяка неделя от 20:45 ч. в ефира на БНТ1 и в официалния канал на БНТ в YouTube!

Коментари (0)

Публикувано в на 21 януари 2014 г.