БНТ обогатява програмата за Избори 2013 – инфо и онлайн тв

 „Обратно броене” с Асен и Сибина Григорови в изборния ден

Освен чрез осемте новинарски емисии и специалните си студия, БНТ ще проследи най-интересните моменти от изборния ден и чрез коментарното студио „Обратно броене” с водещи Асен и Сибина Григорови от 16:30 до 18:00ч. На живо от студио 1 на БНТ те ще коментират темите, свързани със сигналите за нарушения, забраната за обявяване на резултати преди края на изборния ден, както и защо няма осъдени за купуване на гласове.

„Обратно броене” ще покаже какво се случва в отделните градове на страната чрез преки включвания на кореспондентите и репортерите на националната телевизия. Гости на водещите Асен и Сибина в студиото ще бъдат анализатори и журналисти.

На 12 май БНТ 2 ще проследи изборния ден в пет новинарски емисии с репортажи и преки включвания от София и регионалните телевизионни центрове в Пловдив, Русе, Варна и Благоевград – в 8:30, в 10:30, в 12:30, в 19;30 и 22:30 часа.

Първата емисия в неделния ден ще започне в 8:30 часа сутринта с информация за началото на изборния ден и особеностите за гласуване в различните региони. Как ще гласуват жителите с двойно гражданство в три благоевградски села, какво очакват да се промени хората от русенското село Виноград, ще гласуват ли патриотите от варненското село Климентово, известно като „селото на 100-те знамена”, защо в града под тепетата се увеличава интереса към мобилните урни за гласуване – това ще проследят репортерите на БНТ 2 в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.

От новините в 10:30 часа зрителите ще разберат не само как протича гласуването в страната до този момент, но и кой е най-старият гласоподавател в Югозападна България.

Обедната емисия в 12:30 часа ще е от студиото в София с водещ Филипа Иванова. Репортерите на БНТ 2 ще проследят как протича гласуването в столицата и страната, каква е активността по места и има ли нарушения в изборния ден.

В централната информационна емсисия от 19:30 часа зрителите от София, Благоевград, Варна, Пловдив и Русе ще могат да се информират за новините от деня в техния регион. В този час всеки от петте телевизионни центъра ще излъчи собствена емисия с важните събития по места до този момент.

Изборният ден по БНТ 2 ще завърши с извънредна емисия новини в 22:30 часа. В преки включвания от София, Благоевград, Варна, Пловдив и Русе репортерите ще покажат как се обработват изборните книжа в страната и има ли опашки пред избирателните секции. Анализ на предварителните резултати по БНТ 2 ще направят студенти, политолози и журналисти от различните градове.

Гледай БНТ онлайн – тук, тук или тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 май 2013 г.