БНТ на обиколка в Афганистан 10 години след войната


В кадър – 12 септември 2011: „Хвърчила сред войната“ – филм на Росен Цветков

Ден след 11 септември БНТ ще предложи едно различно пътуване в страната на хвърчилата и непрестанните атентати – Афганистан. Пътуване във времето – днес и вчера. 10 години след терористичните атаки в САЩ и 10 години след началото на войната в Афганистан журналистът Росен Цветков от „По света и у нас“ търси отговор на въпроса какво се промени.

Цветков, който беше в Афганистан през лятото, дебютира като оператор във филма. Лентата ще покаже изключително отблизо живота там – на военните лица, но най-вече на обикновените хора. „Хвърчила сред войната“ ще срещне зрителите с децата на измъчената от войните страна; с жените, които години наред бяха призраци и умираха пребивани с камъни; с хората, които се опитват да доведат военния конфликт до неговия финал, но засега безуспешно; с талибаните, които още не са се отказали от насилието.

Възможно ли е да има хвърчила в минно поле – хвърчила сред войната? Филмът ще ви припомни най-ключовите събития в Афганистан от 2001-ва до 2011-та година.

Режисьор на филма е Станислав Терзиев, а монтажист – Антон Тончев. БНТ, „В кадър“: „Хвърчила сред войната“, 12 септември, 22 часа.

Видео запис от филма ще откриете тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 5 септември 2011 г.