БНТ грабва Аскеер – излъчва церемонията пряко в неделя вечер

БНТ получи паметен Аскеер

За първи път отличието се връчва на институция

В петък Българската национална телевизия получи специална награда – паметен Аскеер на фондация „Академия Аскеер”. Такова отличие се връчва за първи път на институция. Генералният директор на БНТ Уляна Пръмова прие наградата от Милен Миланов, председател на фондацията.

„Академия Аскеер има удоволствието да отличи БНТ с паметен Аскеер във връзка с 50-годишнината на телевизията и 20-годишнината на академията. Тази награда се връчва за първи път на институция и именно на БНТ, която е обществената, значимата и културна телевизия. Каската на Аскеера-а винаги пада, но пожелавам на БНТ да държи каската винаги здраво, да понася ударите и това да е знак на мира. Изразяваме изключителна благодарност на БНТ за цялостната подкрепа и сътрудничество през всички тези години.” каза Милен Миланов при връчването на наградата.

Уляна Пръмова прие отличието и сподели –  „Много благодаря за този Аскеер, благодаря на колегите от телевизията, които 20 години работят заедно с вас и мисля , че го правят все по-добре, а сътрудничеството ни става все по-съвършено.Що се отнася до каската удари ще има, мисля, че БНТ ще остане все така културна телевизия, още по-уважавана, още по-обичана и лично аз точно това пожелавам на всички в телевизията.”

В навечерието на 24 май за 20-и път Фондация Аскеер ще връчи своите театрални награди. Милен Миланов, председател на Фондация Аскеер, беше гост в студиото на „Денят започва” на БНТ и сподели:

„Церемонията по връчване на наградите Аскеер винаги е празник. Хубавото е, че това е празник не само за театралното съсловие, а въобще за културата. Получаваме убеждението, че Аскеер през тези години си върши добре работата, която за жалост не може да се превърне в нещо по-широко, а именно да обръща внимание върху духовността. Не само върху културата, а върху духовността като начин на мислене“.

На 23 май, неделя, от 20:40 ч. БНТ ще излъчи пряко от театър „Българска армия” връчването на годишните награди за театрално изкуство – Аскеер 2010

Коментари (0)

Публикувано в на 22 май 2010 г.