БНТ „Без багаж“ в Дубай – в най-големия магазин и най-високата сграда

Дубай ни посреща лъскав и наперен! Сякаш ни очаква специално, само и само да ни поразходи небрежно из новите си квартали и комплекси, намеквайки за мощта на инвестициите, съсредоточени на това всъщност пустинно земно кътче.

Пясъкът, сушата и пукащата камък горещина не могат да попречат на човешкия порив и здравия гръб на капитала. Пред нас се изправят истински исполини, а слънцето се отразява в стъклата им и разпръсква светлината си като диамантен дъжд. Лукс, богатство и разкош са асоциациите, които се прокрадват в мислите – Дубай е град от бъдещето. Това е!

Предстои ни да се качим на най-високата конструкция в света – Бурдж Халифа или “Кулата на Халифа”, с обща височина от 828 m. Ще видим най-големия търговски център в света, включващ 1200 магазини, най-голямата система хореографирани фонтани в света, разположени в изкуствено езеро, с размер 30 акра.

Приключенията, които Емирствата предлагат са безброй. Има достатъчно екшън за по-буйните, нощен живот за по-младите, увеселителни паркове за семейства с деца, възможности за бизнес, шопинг и гмуркане. Има какво да те впечатли, изненада и зареди с ентусиазма на един изникнал като с магия модерен град – Дубай.

Спокойствие, ред, възможности и дух на съзидателност – такова впечатление оставя този свят с всеки миг, изживян тук – в страната на чудесата.

Гледайте в събота – 11 януари, от 8:30 часа по БНТ1 “Без багаж” в Дубай – приказка от бъдещето! Нямаме търпение да ви я разкажем.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 11 януари 2014 г.