БНР стартира Радио Кърджали

Българското национално радио ще разкрие регионална радиостанция в Кърджали. Тя ще покрива областите Кърджали, Хасково и Смолян. Това ще бъде осмото регионално радио на БНР след радиостанциите в Пловдив, Стара Загора, Видин, Шумен, Бургас, Благоевград и Варна. Предвижда се екипът на БНР в Кърджали да започне работа през есента. В момента тече процедурата по издаване на необходимите лицензи от СЕМ. Радиото ще излъчва на честота, запазена за Кърджали, но използвана в момента от радио Стара Загора.

На 10 и 11 юни в Кърджали беше генералният директор на БНР Радослав Янкулов заедно с юридическия и техническия директор на обществената медия. Екипът проведе срещи с областния управител Илия Илиев и кмета на общината Хасан Азис. На срещите бяха предложени няколко варианта за сгради, в които да бъде изградена регионалната радиостанция. До дни ръководството на БНР ще вземе решение, след което ще се пристъпи към ремонт и техническо оборудване.

Предвижда се радио „Кърджали” да излъчва 6 часа дневно, като най-малко три часа ще е собствена продукция. Екипът му ще бъде от десетина души – журналисти и технически персонал. Заедно с изгражданото на радиостанцията в Кърджали БНР ще пристъпи и към създаването на мрежа от УКВ предаватели в региона, за да покрие със сигнал Кърджали, Хасково и Смолян и част от териториите на Гърция и Турция.

На снимката: Генералният директор на БНР Радослав Янкулов гостува на журналистите от Общинско радио Кърджали.

Инфо и снимка – Вестник „Нов живот“

Коментари (2)

Публикувано в на 11 юни 2015 г.