БНР награждава устоялите натиска на Музикаутор?

Нов сайт и BNR play за 83-ия рожден ден на радиото

С обновен новинарски сайт, достъп до звуковото съдържание на архивите на радиото и BNR play, където може да се слуша излизащото в ефир непосредствено след като бъде излъчено, отбелязва 83-ия си рожден ден Българското национално радио.

На тържествен концерт на 25 януари БНР ще връчи за 18-и пореден път годишните си награди „Сирак Скитник“, които носят името на първия директор на Радио София.

Церемонията ще започне в 19.15 ч. в Първо студио на БНР с участието на Детски радиохор под диригентството на Венеция Караманова. Водещите Ева Валентинова и Александър Райчев ще обявят коя от общо четирите номинации за Голямата награда „Сирак Скитник“ е победител за 2017-а година.

Обществения съвет на БНР с председател Райна Константинова ще обяви носителя на големия приз между следните номинации: На програма „Хоризонт“ – Николай Захариев и Бояна Андреева, на програма „Христо Ботев“ – Георги Василски, на „Музикална къща БНР – Мирослав Иванов Данев (посмъртно). Четвъртата номинация е на Програмния съвет –за музикалните редактори – за проявен висок професионализъм и отстояването на престижа на БНР по време на кризата с Музикаутор в условията на безпрецедентен натиск в началото на 2017 година.

Ще бъдат раздадени още награди за радиожурналистика, за радиопредаване и „Златен глас“ в памет на журналистката Надежда Дженева.

Концертът ще бъде предаван на живо по програма „Хоризонт“ и по Радио „Бинар“ от 19:15

След успешната за БНР изминала година, която приключи със старта на класацията ТОП 20, ръководството на общественото радио предвижда и изграждането на нов Нюзрум, който ще работи по утвърдени европейски практики.

Коментари (0)

Публикувано в на 25 януари 2018 г.