blizoo е новото име на Кейбълтел и Евроком – ставаме цифрови!

Визитна картичка на blizoo

В края на октомври 2009 г. водещият европейски фонд за дялово инвестиране EQT V (EQT) придоби двата най-големи кабелни оператори в България. Общата стойност на двете транзакции възлезе на над 200 милиона евро, което нареди сделката сред най-значимите в България за 2009 година.

Компанията притежава най-голямата национална опорно оптична мрежа, която свързва най -важните регионални центрове в страната. Тя оперира в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Плевен и Стара Загора, в някои значително по-малки градове като Габрово, Пазарджик и Кюстендил и в общо над 40 града в цялата страна.

blizoo (произнася се „близу“) e новото име на наскоро обединената компания след придобиването от EQT.   Компанията е лидер на телекомуникационния пазар, като предлага най-иновативните технологии и услуги на своите клиенти. Наред с цифрова телевизия, HDTV (цифрова телевизия с висока резолюция) и услуги като Pay per view, компанията предлага интегрирани комуникационни услуги за дома като кабелна, Интернет и телефонна услуга, които са достъпни и в изгодни за клиентите пакети.

До края на 2011 г. компанията възнамерява прогресивно да повишава качеството на услугите, които предлага, като ще разшири броя и спектъра на предлаганите HDTV услуги и същевременно ще предложи последните продуктови иновации в сектора: мрежови решения за връзка на домашната електроника и модерни приложения като over-the-top video (интернет съдържание директно на екрана на телевизора), Video-on-Demand (видео съдържание по поръчка), медия плеър и USB time-shift (видео-рекордер на външен хард диск).

Въвеждането на тези нови функционалности ще привлече с атрактивността на офертата си още абонати, което това ще подпомогне процесът на цифровизация в страната, като амбицията на компанията е да достигне минимум 80% цифровизация на собствените си абонати в цялата страна до края на 2011г.

Сайтът на blizoo е www.blizoo.bg

blizoo e новото име на КейбълТел &Евроком – всички нови амбиции са тук!

blizoo (произнася се “близу”) е новото име на телекомуникационния оператор КейбълТел&Евроком, което бе представено официално от Главният изпълнителен директор на компанията Ищван Полони и Главният Маркетингов Директор – Димитър Радев.

Новата визия е създадена от маркетинговия екип на компанията в сътрудничество с Лондонската агенция за дизайн и корпоративна идентичност – Сигъл & Гейл, които са работили за големи кабелни и сателитни оператори – от Тайм Уорнър Кабел в САЩ до платформата Долче в Румъния, както и за компании от ранга на Моторола, 3М, О2 иДел- заяви Димитър Радев.“Целта ни бе да създадем революционен по своята визия и характер бранд в България, защото като компания сме си поставили революционната амбиция да преобразим не само фирмата отвътре, но и целия бизнес сектор на комуникациите и домашното забавление.”

При представянето на новия бранд Ищван Полони обяви, че blizoo ще се превърне във водещият цифров телевизионен оператор и в най-големият широколентов Интернет доставчик в България. Затова в плановете за развитие на новата компания е заложено цифровизиране на повече от 80% от абонатите в страната до 2012г. и предлагането на последните продуктови иновации в сектора. Компанията провежда амбициозна програма за инвестиции в резултат, на която качеството и спектъра на предлаганите услуги прогресивно се повишава.

„Новото позициониране се базира на идеята да бъдем по-близо до клиентите и техните желания, да създадем по-емоционална връзка с тях. Целта ни е да сме последователни и иновативни, като предложим едновременно революционна промяна в отношението към клиента и революционно нови услуги. И за да не звучат тези обещания голословни, днес официалностартираме и новата ни услуга blizoo HD”, допълни Ищван Полони.

blizoo HDе пакетна услуга, която включва над 150 канала цифрова телевизия и за първи път у нас цели 10 HD канала на цена от 45 лв.

Така абонатите на новата услуга ще могат да гледат излъчваното от БНТ Световното първенство по футбол в Full HD форматформат единствено в мрежата на blizoo. В пакета е включена и музикалната телевизия Planeta HD с различно от вече познатото съдържание. Абонатите могат да гледат и Eurosport HD, който излъчва ексклузивно тенис турнирите Ролан Гарос и US open, Тур дьо Франс и други големи световни спортни събития. Другите HD програми в пакета са –световните лидери в жанра Discovery Showcase HD, National Geographic HD и History HD, Luxe TV– канал за луксознатастрана на животa, Premium Digital Full HD с най-добрите и най-нови филмoви хитовена холивудските студия и лидерът в модния свят – Fashion TV HD. Десетата програма в пакета e Food Network HD– с вълнуващи кулинарни шоута и реалити програми – е със световна HD премиера на 22 май, a България е една от първите европейски държави, в които този атрактивен канал ще излъчва в HD  благодарение на blizoo.

HDTV стандартът гарантира качество на изображението 4 пъти по-високо от традиционната телевизия. По-високата резолюция осигурява много по-детайлна картина, впечатляващ контраст и богатство на цветовете. Усещането за обемен звук се постига със стандарта Dolbi Digital Surround 5.1. Широкоформатното изображение в HD формат разкрива 30% повече от реалната площ на картината, като HD технологията допринася за плавното и напълно естествено на движенията.

Освен новия blizoo HDпакет, новата компания за първи път предлага на клиентите си и два пакета за цифрова телевизия с различно съдържание. Базовият пакет включва над 70 програми, а при абонамент за пълният пакет клиентите получават над 150 цифрови програми. Mесечната такса варира според пакета от 19 до 29 лв, но се предлагат в различни комбинации с ТВ, оптичен интернет и телефон, които позволяват значително спестяване на време, усилия и пари.

Ангажименти към потребителите:

blizoo е първата компания в сектора, която публично се ангажира с конкретни ангажименти към потребителите, базирани на реалната дългосрочна продуктова и технологична стратегия на компанията.

  • Предлагаме още днес най-добрата услуга за телевизия с висока резолюция с10 висококачествени канала днес– включително ексклузивнoFull HD предаване на Световното първенство по футбол 2010 – и обещание да удвоим броя на HDTV програмите в пакета до края на 2011 г.
  • Ще предоставим следващо поколение дигитално преживяване, с нов интерактивен цифров приeмник и новo поколение елеkтронен справочник oще през септември 2010 г.
  • Ще гарантирамеултра високоскоростна Интернет услуга в цялата ни мрежа до края на октомври 2010 г.
  • Ще  бъдем пионери на най-модерните видео услуги в България като до второто тримесечие на 2011 г. ще предложим Video on Demand (персонализирано и разнообразно видео съдържание по поръчка само с  дистанционното) на всички цифрови абонати
  • От 2011 г. всичките ни абонати ще имат достъп до най-доброто не само ТВ, а и Интернет съдържание на своя телевизор, благодарение на услугата “свързан дом” (connected home)
  • Цялостно обслужване и възможност за закупуване на услуги online на www.blizoo.bg от септември 2010
  • Освен чрез сайта ни,от септември 2010 г., ще осигурим достъп до Центъра за връзка с клиентите, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата,
  • В цялата търговскa мрежаще предложим нови стандарти наобслужване – като атмосфера и култура на екипа ни до края на 2011
  • Oт септември 2010 г. ще предложим Гаранция за инсталация на нови услуги в рамките на 3 работни дни от поръчката – в противен случайще компенсираме клиента с 1 месец безплатноползване на услугите
  • Да се превърнем във водещия доставчик на интернет услуги като качество и надеждност, на база насертификация от независима институция до септември 2011 г.

Коментари (3)

Публикувано в на 18 май 2010 г.