Бийтбоксър – оркестър идва в България за грандиозна битка

Звездите на световния бийтбокс идват в България за BEATBOX BATTLE 2011

Над 60 бийтбоксъри – кандидати за титлата „Шампион на  България за 2011”

Най-големите звезди на бийтбокса ще дойдат в България в началото на септември за единствения по рода си национален бийтбокс турнир на Балканите – THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE`11.

Kenny Muhammad, RoxorLoops и ReepsOne ще бъдат специалните изпълнители и част от журито, което ще определи шампиона на България по бийтбокс.

Легендата на световния бийтбокс Kenny Muhammad (на снимката горе) e известен още като “The Human Orchestra”\”Човекът-оркестър”. Създател на една от най-известните техники в бийтбокса – “wind technique”, той е работил с известни изпълнители като Стиви Уондър и Public Enemy.

ReepsOne е шампион на Великобритания за 2009 и 2010 г. За близо 10-годишната история на турнира по бийтбокс на Великобритания ReepsOne e вторият постигнал такъв успех.

RoxorLoops е световен вицешампион, шампион на Белгия и първият бийтбоксър, участвал тази година в надпреварата за Евровизия.

Нeвероятно добрата комбинация от световни бийтбокс звезди в журито е подкрепена от първия шампион на България и претендент за световната титла през 2012 г.  Александър Деянов – Skiller и пионера на това “стрийт” изкуство у нас – Александър Долапчиев – RedOne.

62-ма български бийтбоксъри се записаха за участие в турнира. От тях на Големия финал ще се класират само 16. Наградата за шампиона е участие на Световното първенство в Берлин през 2012 г. и 1500 лв. Вторият и третият получават съответно по 700 лв.  и 500лв. заедно с предпочитания от бийтбоксърите микрофони SHURE 58.

Коментари (0)

Публикувано в на 5 август 2011 г.