Бивши кадри на БНР гледат жадно към шефския стол (списък)

След десет дни ще има нов (вероятно е и „стар”) директор

8 бяха кандидатите за генерален директор на БНР до 15 часа на 17 май. Това съобщиха за Информационна агенция КРОСС председателят на Съвета за електронни медии /СЕМ/ Георги Лозанов и Мария Стефанова, член и говорител на СЕМ. Те уточниха, че документи на желаещите за поста ще се приемат до 17 часа днес, когато и официално ще се обявят кандидатите.

Окончателният списък се свежда до слведните 9 кандидати:

Сегашният генерален директор на националното радио Валери Тодоров, Александър Велев – бивш генерален директор на БНР, Поля Станчева – бивш генерален директор на БНР, Чавдар Стефанов – бивш кореспондент на БНР в Москва, Жени Гаджалова – бивш главен счетоводител на БНР, Николай Ангелов – бивш директор на Радио Благоевград, Ивайло Малинов, Анета Милкова – бивш член на Управителния съвет на БНР и Гергина Дворецка, която работи в програма „Христо Ботев“.

Техническа комисия ще започне утре  проверка на редовността на документите и допускане на кандидатите до участие в конкурса за избор на генерален директор на БНР.

На 25, 26 и 27 май СЕМ ще проведе събеседванията с кандидатите. На 28 май СЕМ ще избере генералния директор, допълва Стандарт нюз.

Сегашният генерален директор на БНР Валери Тодоров зае поста през май 2007 г. Преди него два мандата шеф на радиото бе Поля Станчева.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 май 2010 г.