Биг Брадър гони Дебора и е по-малък от всякога

Препечатан материал от Dnes.bg с автор Александър Попов

За по-малко от седмица фолкпевицата Дебора си създаде имидж на непоправима алкохоличка. С вещото съдействие на Big Brother. Още от първия ден стана ясно, че след няколко напитки тя губи спомен какви ги е вършила, а следващите засядания на масата само затвърдиха усещането, че има сериозен проблем.

Много хора ще си кажат – да не е влизала, шоуто изкарва на преден план демоните на всеки участник. Изолацията, дебненето на камерите, алкохола на една ръка разстояние… винаги са били основния двигател в сюжетите на Big Brother. И не всички издържат.

С Дебора обаче прекалиха. Никой не очаква това предаване да лъска нечий имидж, с каквато нагласа влизат повечето участници. Ясно е, че 90% от така наречените звезди са готови да се излагат срещу хонорар, с надеждата, че всяко чудо е за три дни.

Най-вероятно фолкаджийката е прекрачила прага да изкара някой лев, кариерата й и без това е в застой. Но каквито и пари да е договорила, унижението е три пъти по-голямо.

Създаден й бе образ на алкохоличка, който трудно може да бъде изтрит. Да, тя спомогна много за него, но пък и продуцентите се постараха да я представят само в такава светлина. Дори снощи водещият Ники Кънчев с неприкрито задоволство говореше за проблемите й с чашката, а прякорът й Мис Махмурлук определено я нарани.

Има едно голямо НО. Проблемите на Дебора бяха ясни още преди влизането й. Самата певица е признавала в свои интервюта, че е подлагана на тормоз и бой от свои бивши гаджета. В продължение на няколко месеца е търсила и специализирана лекарска помощ. И това със сигурност се е знаело от продуцентите. Иначе въобще не биха се свързали с нея да преговарят.

Защото нека си кажем честно – Дебора по никакъв начин не е сред големите звезди, нито пък е сред най-търсените риалити герои. Просто една изтупана от прахта певица с проблеми. А в затвореното пространство, в което чашките следват една след друга, е предпоставка за излагация. От която се възползваха.

За морал едва ли трябва въобще да говорим. Нека тежи на съвестта на тези, които са я поканили. Защото заради една телевизионна продукция, за единия рейтинг, за едното шоу с дъх на алкохол, са готови да „прегазят“ човек.

Господа зад Big Brother, това вече не е шоу. Това е игра с човешка съдба, в която прекрачихте границата. И може би сами го разбрахте, защото „безпрецедентното“ изгонване беше заради една псувня. Поне от излъченото.

В Къщата през годините е имало далеч повече прегрешения за такъв краен акт. Нека само да си припомним пияният Гроши, който дори чупи и инвентар в къщата.

Дано това изгонване да е от гузна съвест, защото сте поканили може би един болен човек. Това трябва да го кажат лекарите, но телевизионната страст, с която разкъсахте Дебора в някои страни може да стигне и до съд. Независимо от подписаните договори, независимо от собственото й желание да влезе в Big Brother.

И трябва да бъдете сигурни, че нейната псувня към Големия брат беше много на място, защото никой не съобрази, че унижението надмина рамките на шоу, което трябва да забавлява. Не е забавно да риташ по паднал човек, още повече да злорадстваш…

Коментари (1)

Публикувано в на 23 ноември 2017 г.