БГ рап: нови хитове от Милиони, Колумбиеца, 42 и Лицето X

Българският рап жъне успех след успех във видео порталите. Чалгата от своя страна е натирена в миша дупка и вече се среща около 5 пъти по-рядко, в сравнение с черните бийтове и откровени текстове на БГ рапа.

На социална вълна е най-успешният проект в този стил през последните дни. Той идва от Милиони feat. Колумбиеца – Глас народен. Партия със същото име се подготвя за изборите, а нейни лице е Светльо Витков. Новото рап парче олицетворява недоволството от прехода и призовава към пробуждане на нацията.

Милиони feat. Колумбиеца – Глас народен (official video)

Здрава връзка между Шумен и Варна демонстрират рапърите 42 и Joker Flow. Само за седмица 42 пуска две премиери, които се радват на широка популярност.

„Пляскайте“ дойде с официално видео, а не по-малко безкомпромисното „1, 2, 3, 4“ засега се върти само в аудио вариант.

42 – Пляскайте (official Video)

42 & Joker Flow – 1, 2, 3, 4

42 и Joker Flow очакват нови фенове на фейсбук страниците им – www.facebook.com/JokerFlowMusic , www.facebook.com/42group

Лицето Х, който преди се представяше под псевдонима B.O.G. е абониран за VBOX7 топ 40 през последните два месеца. Хитовете му вече категорично са над 10, а последното произведение е с името „Уличен войник“. Лицето X прославя с откровеното си творчество родния град Стамболийски.

Лицето Х – Уличен Войник

Общото между всички рапъри по-горе е, че не си мерят думите и не се опитват да са комерсиални като някои свои „колеги“. Те не създават музика, която е достатъчно благоприлична за ефира. Вулгарните думи, но такъв е и животът, предварително са ги обрекли да са изцяло интернет герои. Мъжките момчета обаче не се отказват и не променят. Вместо с мисълта за парата и с цената на компромиса, те продължават да творят и да изразяват себе си!

Коментари (0)

Публикувано в на 2 май 2013 г.