Безплатен Бохеми фест в Банско – с Желко Йоксимович, Каролина Гочева, Ибряма + програма

Треска за Банско! Пикантен живот и гореща храна на първия по рода си Балкански фестивал „Бохеми”!

Жив ритъм, балкански звезди, брас секции, традиционни кулинарни изкушения от региона, люти и силни емоции и напитки, ще разлюлеят земята в Банско. Не пропускайте да включите във ваканционните си планове 26 и 27 юни, когато ще се проведе бохемският празник – „Бохеми фест”. Входът е свободен!

Да посрещнем лятото подобаващо, с планинска свежест и гореща, типично нашенска музика, ни предлагат тимът на „Бохемия Ентъртейнмънт” и Община Банско. Гостите на фестивала ще имат удоволствието не само да се докоснат до историята в града на Никола Вапцаров, но и да се настроят на честотата на най-дългоочаквания сезон с ваканционен дух. Пикантната музика и разнообразните кулинарни специалитети ще бъдат любезни домакини на всички ценители на голямото изкуство, наречено живот.

Само един автентичен балканец може да измайстори Mititea (пресни румъснки наденици), добре изпечени свински и пилешки шашлици, домашни хрупкави пържени картофи, ребра на барбекю по оригинална рецепта в комбинация с традиционни салати и балкански сосове. Разбира се, типичните за нашите ширини кюфтета и кебапчета ще си устроят дуел със сръбските суджуци и плескавици. Безспорно интерес ще предизвикат селекцията от специално приготвени суджуци от Сърбия и България, както и множеството хамбургери и сандвичи.

Под секрет ви споделяме, че любимото ни македонско момиче Каролина Гочева „умира” за черен шоколад, а музикантите от „Баилдса” залагат на добре охладената бира с капка текила. Джипси пънкарите от „Гаджо Дило” също предпочитат пивото пред руйното вино, докато най-познатият глас на Сърбия – Желко Йоксимович, се храни с любов, чиста неподправена любов.

Очарователната Каролина пристига специално за събитието. Страстен почитател на футбола и романтичен колекционер на чаши, тя печели сърцата на публиката с лекота. Виртуозът – кларнетист Иво Папазов- Ибряма пък споделя, че е развил уменията си благодарение на сватбите, на които е свирил с баща си и именно там усвоява българската народна традиция и развива до съвършенство неподражаемата си техника на изпълнение, превръщайки се в джаз феномен. Желко Йоксимович ще разтупти сърцата на дамите у нас отново, усмихнат, талантлив и… сериозно обвързан – както сам споделя, женил се е цели три пъти за съпругата си Йована! „Гаджо Дило” са толкова умопомрачително добри в музиката, която правят, че самия Джанго Рейнхард би им завидял, а точно той е най-голямото им вдъхновение.Когато слушаме „лудите чужденци”, оставаме с впечатлението, че животът е неспирен празник с много любов. Може би точно това е посланието на стила Manouchegypsyjazz…

Експлозия от звуци очакваме от изпълнителите на “United states of Balkans” – „Баилдса”. Балкански ритми в така популярната в последно време комбинация със ска, пънк и тежък саунд. Бандата пристига да баялдисва – т.е., да се раздаде докрай. Очаква се примряла от възторг публика!

„Булгара” е онази комбинация от талант, професионализъм и чувство за принадлежност, която ни кара да настръхваме от гордост, че сме българи. Живите им участия са толкова пълноценни, че дори земята пее под краката им.

Няма как бохемски фестивал в Банско да мине без автентичните представители на града – „Бански старчета”. Групата отпразнува 30 години на сцена, а успехите си казват, че дължат на девиза – „Музиката не е съревнование, музиката е почерк!”, колкото по-различен и красив, толкова по-сполучлив.

От Банско по-балканско няма… Бохемският дух е намерил своето място именно тук, на кръстопътя между Изтока и Запада. Любовта, тъгата и чувството за чест трептят във всеки тон на тукашните фолклорни мотиви, а храната и виното дават нечовешки сили и пълен с надежда живот. 26ти и 27ми юни – петък и събота, централен площад, Банско!

Програмата по дни за фестивала е:
26-27 юни
водещ: Ники Станоев

26 юни, петък
18:30 – 19:00 Фолклорен ансамбъл от гр. Банско
19:00 – 20:00 Бански старчета
20:30 – 21:30 Иво Папазов – Ибряма
22:00 – 23:00 Каролина Гочева

27 юни, събота
13:00 – 13:30 Фолклорен ансамбъл от гр. Банско
13:30 – 14:50 – Balkan Scientists Soundsystem ft. Sando Sandov (trumpet)
15:00 – 16:30 Барка Брас бенд
17:00 – 18:00 Байлдса
18:30 – 19:30 Булгара
20:00 – 21:30 Гаджо Дило
22:00 – 23:00 Желко Йоксимович

Когато балканският глас се разлее и птиците слушат в захлас!
26-27 юни, Централен площад, Банско, ВХОД СВОБОДЕН

За повече информация следете facebook страницата на фестивала.

Участниците във фестивала –

Коментари (0)

Публикувано в на 23 юни 2015 г.