Безплатен бийтбокс финал – битка между 16 българи!

Големият бийтбокс финал на 9 септември пред Паметника на Съветската армия

16 ще се борят  за титлата „ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ”

Тази седмица двамата най-успешни бийтбоксъри участваха в определянето на 16-те финалиста за Големият финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE’11.

32-ма от най-добрите бийтбоксъри в България влязоха в оспорваните битки за място на финала, които се състояха между  21 юли и 5 август пред камерите на CITY TV.  Наградата за шампиона е участие на Световното първенство в Берлин през 2012 г. и 1500 лв. Вторият и третия получават, съответно по 700 лв.  и 500лв., заедно с предпочитаният от бийтбоксърите микрофони SHURE 58.

Големият финал ще се състои на 9 септември пред паметника на Съветската армия. Началният час на събитието е 18:00 ч. , вход свободен. Както всяка година, организаторите са подготвили невероятно добра комбинация от бийтбокс звезди, които безпристрастно да определят „Най-добрия” за 2011 г.

За първи път в България ще гостуват легендата на световната бийтбокс сцена Кени Мухамад (на снимкапа горе), по-известен като Човекът-оркестър и двукратният шампион на Великобритания  ReepsOne. Към тях в журито ще се присъединят шампионът на Белгия RoxorLoops, организаторът на световния шампионат BeeLow и 2-те звезди на българската бийтбокс сцена – Skiller и RedOne.

Големият финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE е едно от най-значимите събития на европейската бийтбокс сцена. Това е едно от малкото места където се срещат „old school”-a  в хип-хопа от САЩ с най-новите тенденции в Европа.

Световното първенство по бийтбокс ще се проведе в края на март 2012 г. в Берлин. То се провежда на 2 години, като това ще бъде неговото трето издание. За първи път България ще бъде представена и при жените. Адриана Николова – Pe4enkata от Плевен е първата българка получила  wild card-покана, лично от организаторите на турнира. Тя ще бъде и един от основните претенденти за титлата тази година.

NESCAFÉ®3in1 е единствената марка, която развива това уникално изкуство в България. Целенасочените усилия на марката превърнаха финала на българския турнир в едно от най-очакваните бийтбокс събития в Европа.  Специални гости и жури в турнира досега са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX, Еklips, световния шампион ZeDe, белгийския шампион RoxorLoops и RAHZEL а.к.а. The Godfather of Noise.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 август 2011 г.