„Без багаж“ на Денпасар, остров Бали + видео

„Без багаж” в потайностите на Денпасар

Тази събота туристическото предаване „Без багаж” по Diema се отправя на вълнуващо пътуване до Денпасар – столицата на индонезийския остров Бали. Градът е световно известна туристическа дестинация и е популярен със своите атракции.

Името си Денпасар получава от словосъчетанието на думите den и pasar, което означава „северен пазар”. Разположен е на юг от екватора и е с горещ и влажен тропически климат. Благодарение на това температурите през годината почти не варират, като обикновено са около 29 градуса по Целзий. Годината е разделена на два сезона – сух, продължаващ от май до октомври, и дъждовен – от ноември до април. Притегателна сила за туристите са белите пясъчни плажове, известни по целия свят. Любителите на сърфа предпочитат плажа на малкия остров Серанган, а пясъчната ивица на Санур е с по-спокойни води и е удачен за плажуване и кайтсърфинг.

На десет минути от международно летище Нгура Рай пък се намира град Кута. Това е мястото, където се намират повечето хотели, ресторанти, търговски центрове, кафенета, пазарите, и спа центровете, така търсени от туристите. Местните магазини предлагат изделие на всички видове балийски занаяти. Особено голям е изборът на произведения на изкуството, керамика, текстил, батик и сребро.

Какви приключения предлага Денпасар на своите посетители, ще разберем в „Без багаж“ тази събота от 13.00 ч. по Diema.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 20 юни 2015 г.