Bernays Propaganda – македонци забиват на инди празник в „Строежа“!

Алтернативните македонци Bernays Propaganda заедно с Macrophone на живо в София!

Групата пристига специално за втория рожден ден на инди движението Indioteque

На 4-ти ноември македонската група Bernays Propaganda ще ни представи в Строежа енергичната си смесица от алтернативен рок и танцувален пост-пънк, неподсказващ хардкор корените им. И това придружено с концептуални и остро-политически текстове, изпяти предимно на родния им език.

Провокацията в музиката на събралите се едва преди три години Кристина Горовска (вокали), Васко Атанасоски (китара), Джано Куч (барабани) и Ненад Трифуновски (бас) не е случайна и тя води началото си от името им: те се кръщават на американския пионер на обществената манипулация Едуард Бърнейс и неговата идеалогическа книга Пропаганда.

Това ще е поредно участие на скопската група след концерта им в Пловдив през 2009-та и участията им на Аларма Пънк Джаз Фест и Spirit of Burgas (пред погледа на изненадания Били Гулд от Faith No More), когато те представяха дебюта си Happiness Machines.

Концертът в София е част от тяхното обширно европейско турне в подкрепа на втория им албум My Personal Holiday, получил позитивни отзиви от критиката дори и отвъд Атлантическия океан. Indioteque, които са съорганизатори на изявата, предоставят за свободно сваляне цели три песни от него:

Намести фризура и гладувай ( http://indioteque.com/wp-content/uploads/2010/10/01-Namesti-frizura-i-gladuvaj.mp3 )

My Personal Holiday ( http://indioteque.com/wp-content/uploads/2010/10/04-My-Personal-Holiday.mp3 )

Булдозер ( http://indioteque.com/wp-content/uploads/2010/10/Bernays-Propaganda-Buldozer.mp3 )

Другият специален повод, по който Bernays Propaganda ще свирят в София, е втрият рожден ден на инди движението Indioteque. Зад идеята на Indioteque стоят четирима души и страстта им към музиката. „Тук, за да останат“ са диджеите kirkerona, Fiff, Specta и The Fein, всеки един от които е бил свързан по различен начин с този тип музика, с нейните най-разнообразни проявления и популяризиране в България. Проектът е свързан с организирането на партита, ориентирани към световната инди и алтернатив сцена, изградила пред последните няколко десетилетия едно забележително музикално наследство. А в България има осезаема нужда то да бъде споделяно и преоценявано.

Ще ви разкрием и коя ще е групата, с която ударно ще започне вечерта. Това са Macrophone, една от обещаващите български формации в момента, а дебютният албум Contact For a Contract предстои да се появи след четиригодишен труд и е с потенциала да се превърне в една от най-добрите български албуми от много години насам. На живо може да бъде усетено и най-добре разнообразието в музиката на Macrophone – те могат да бъдат колкото забързващи дъха, толкова и меланхолични.

Macrophone – Clap, Clap

Билетите за концерта са на цена 6 лв. на предварителна продажба в мрежата на Ticketstream.bg и 8 лв. в деня на събитието, а предлагането им стартира от близкия понеделник – 1 ноември. Част от касите, където можете да ги откриете – вериги Офис 1, М-Тел, Техномаркет, На Тъмно, Ориндж, Мултирама, както и на място в Строежа!

Концертът на Bernays Propaganda и Macrophone (4-ти ноември) на практика е първият от цикъла от 9 събития на живо, който Строежа ще предложи на собсвтена сцена през ноември. Програмата ще обхваща всеки четвъртък и неделя от месеца, а обновената сцена в клуба се радва на подкрепата на Jack Daniel’s.

Четвъртъците са с вход и предварителна продажба на билети, в неделите достъпът е свободен. Сред имената, които се очаква да свирят в близките дати в Строежа, са Милена, Черно Фередже, The Pomorians плюс специален гост Geoff Lagadec от Jaya The Cat, ODD Crew, Surmata Harry Coptor Mix, Casual Threesome, Меродия, NDOE, Sensei, нашумелите от последното издание на Spirit Of Burgas румънци Popa Sapka, както и традиционното 23-то по ред издание на Seattle Night.

Bernays Propaganda – Ubij me!

Bernays Propaganda – My Personal Holiday

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2010 г.