Berkshire Hathaway съобщава, че възвръщаемостта намалява, дължаща се на загуби от инвестиции

Berkshire увеличи инвестициите си в петролния гигант Chevron до близо 4,5 милиарда долара в края на първото тримесечие и 4,5 милиарда долара в края на 2021 г. Това е четвъртият по големина холдинг на Chevron Berkshire. Зад Apple, Bank of America и American Express. Г-н. Напоследък Бъфет прави големи предизвикателства в енергийния сектор. Миналия месец компанията купи акции на стойност 7 милиарда долара в Occidental Petroleum.

Продажбите и печалбите в опериращия бизнес на Berkshire продължиха да нарастват на тримесечието и като цяло. Резюме на американската икономика През първото тримесечие. Икономистите обаче казват, че спадът на БВП е замъглил някои фундаментални сили в американската икономика и че оперативните резултати на Berkshire го подкрепят. Печалбите в производството и търговията на дребно на Berkshire са нараснали с 16 процента спрямо същия период година по-рано. Burlington Northern, една от най-големите мрежи за товарни превози в Америка и нейната железопътна компания, отбелязаха 9% увеличение на печалбите, което отразява продължаващата бизнес активност.

Смесените резултати на Berkshire за първото тримесечие, Mr. Десетки хиляди лоялни инвеститори на Бъфет се стекоха в родния му град Омаха за годишната среща на компанията. Бюфет-фест е еднодневна фолклорна афера, която често е наричана „Уудсток за работодатели“, в която Mr. Бъфет отговаря на въпроси с часове пред препълнена публика на градската арена със 17 000 места. Подът на голяма конферентна зала е пълен с кабини, подчертаващи многото компании на Berkshire, и предлага отстъпки за кутии със сирене бонбони, собственост на Berkshire. Г-н Чийз донесе 11 тона бонбони на партньорската среща и се очаква те да бъдат разпродадени. Бъфет каза от подиума в събота. Само акционери могат да присъстват лично. През последните две години срещата е във виртуално състояние. Berkshire започна да предава тълпи преди няколко години и ще се върне отново тази година.

91-годишният Mr. Акциите на Buffett в Berkshire са нараснали с близо 8%, спад с 13% и са изправени пред малко по-противоречиви годишни срещи от обикновено, въпреки че се представят по-добре от целия пазар. „Исторически, акциите на Berkshire се представиха по-добре, защото инвеститорите „излетяха до качество“ по време на икономическата криза“, пише в бележка до клиенти миналата седмица Кати Сейферт, изследовател в проучването на CFRA след Berkshire.

Недоволните заинтересовани страни представиха план за референдум, който призовава за промяна в начина, по който Berkshire гледа на него. Описва климатичния риск, Нещо Mr. Бъфет се противопостави на това. Те твърдят, че Berkshire Hathaway Energy, която управлява много големи приложения, изостава от конкурентите в намаляването на емисиите. Г-н, включително Blackrock, Vanguard и State Street. Предложението за климата има подкрепата на много големи заинтересовани страни извън вътрешния кръг на Бъфет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.