Бедстващите коне в Осоговската планина – bTV Репортерите

Тази неделя в bTV Репортерите: „Уморените коне ги убиват, нали?”

Кристина Газиева и Ирина Жерева търсят отговорните за измрелите в Осоговската планина коне

Стадо от 100 коня бедства няколко месеца в студ и сняг в Осоговската планина – непотърсени, забравени и оставени без вода и храна. Репортерите Кристина Газиева и Ирина Жерева разказват тяхната история тази неделя в bTV Репортерите.

70 коня умират от измръзване и глад на прага на пролетта. Доброволци откриват останалите живи коне – лежащи в снега, измършавели и изнемощели от глад. Сеното и овеса, транспортирани от добрите хора, успяват да спасят част от конете.

Каква ще е тяхната съдба оттук нататък, ще бъдат ли върнати на собственика си, ще бъде ли санкциониран той за неглижиране на животните, разказват тази неделя репортерите Кристина Газиева и Ирина Жерева веднага след централната емисия на bTV Новините. Филмът на bTV Репортерите „Уморените коне ги убиват, нали?” отговаря и на въпросите: как се усвояват евросубсидии за отглеждане на породата „каракачански кон” и доколко контролният орган БАБХ реално контролира животновъдните обекти.

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е Главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 30 март 2018 г.