Бареков прави „Барекадата“ в ТВ7, бивша на Доган поема сайтовете

Дълго чаканото завръщане на Николай Бареков в телевизията се състоя. Бившият водещ на „Барекадата“ вече е директор на новините, публицистиката и отдел „Продукции“ в ТВ7. А ето и какво каза Николай Бареков пред в. „Стандарт“, цитиран от BLife.

– Г-н Бареков, каква телевизия искате да правите?

– За мен ТВ7 е голямо предизвикателство, тъй като е национална ефирна телевизия, която заслужава да заеме своето достойно място редом до другите тв колоси. Моята амбиция е да превърна ТВ7 в реален конкурент на bTV, Нова тв и БНТ. Образно казано, да я вкарам в топ 4 на българската висша лига, където вместо Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси са БНТ, bTV, НТВ и ТВ7.

– Кои са свободните ниши, останали незаети от големите телевизии?

– Публицистиката е свободна ниша. Защото през последната година-две тя претърпя огромна метаморфоза и беше обезличена. ТВ7 прави стъпка в обратната посока, канейки мен и моя екип. Ние представляваме някакво лице на публицистиката в България, каквато хората я помнят от силните години. Нашата ниша са силни новини с ярка връзка със зрителите и силна персонална публицистика с интересни лица, които тепърва ще се налагат. В ТВ7 има много талантливи млади хора, допълнително ще търсим силна публицистика и във вечерния часови пояс. Естествено ще изградим и силен сутрешен блок, който влиза в голямата игра.

– Как си обяснявате спада в качеството на публицистиката на екрана?

– С грешните мениджърски решения, които бяха взети. Изключени са тези теории на конспирацията, че е имало някакъв натиск и т.н.

– За един кратък период напуснахте вие, Милен Цветков и Георги Коритаров. Има ли недостиг от ярки водещи?

– Моята история е много по-различна от тази на Милен Цветков или на Жоро Коритаров, Иво Инджев, Иван Гарелов, Кеворк Кеворкян. Искам с моя труд и потенциал да заразя младите колеги в ТВ7 и дори нашите конкуренти. Искам просто да разкажа нашата нова история пред българите и те да я гледат. Не искам да се правят паралели с други имена.

– Вие направихте и няколко сайта около „Бнюз“, които доста бързо и успешно се развиват. Каква е равносметката ви от мисията в интернет?

– Моят бизнес се развива много добре, аз съм изключително доволен. Имаме по стотина хиляди посетители всеки ден в моите сайтове. От известно време вече не се занимавам с тяхното оперативно ръководство и редакционната политика. Главният редактор на всички сайтове е Айсехел Руфи. Аз донякъде искам това, което направих в „На Барекадата“ и в „Бнюз“, да го пренеса в ТВ7 – а именно обратната връзка с публиката. ТВ7 чрез своята интернет страница ще даде възможност зрителите да имат своето място в дневния ред на нашата публицистика.

– Липсваха ли ви телевизионните изяви през тези месеци, в които се занимавахте с интернет изданията?

– Ще бъда честен – не ми липсваха. И аз не смятах да се връщам на екран или поне да го правя в толкова близко бъдеще. Когато разговарях с колегите от ТВ7, една от техните молби беше да се завърна и като лице на екрана на телевизията. Нямаше как да откажа това предложение. Така че освен като мениджър на телевизията, ще участвам и като водещ. Ще работим в екип с изпълнителния директор Светлана Василева, която е мой колега и съратник от първите силни години на bTV.

– Вие ще бъдете нещо като играещ треньор. Да очакваме ли ново издание на „На Барекадата“?

– Да след около месец тръгва на „На Барекадата“ с много нови неща в нея и изненадващи решения най-вече в самото студио на предаването.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 октомври 2010 г.