Бареков от ТВ7: Догодина ще изместим „Нова телевизия“

Новото студио щяло да е с най-красивата гледка в ефира, а догодина Нова телевизия ще бъде изместена.

Това се казва в интервю на Бареков за BNews – сайта, който той до скоро ръководеше.

Шефът на новините и публицистиката в ТВ7 буквално онемял, когато разбрал, че под носа му Би Ти Ви е регистрирала неговата рубрика „На Барекадата“ – произлязла от фамилията му.

Журналистът ще търси правата си в съда, а междувременно се готви да стартира новото си предаване в сутрешния блок от покрива на Радисън на пъпа на София. То ще се казва „Гореща точка„. Въпреки клюките, Николай Бареков категорично отрича да има нова жена в живота му, но затова пък не крие, че се готви за боксовия ринг.

– Как се почувства, като разбра, че „На Барекадата“ е регистрирана от Би Ти Ви?

– Буквално онемях, защото това не е рубрика, която съдържа някакво име – прилагателно, съществително и т.н., а рубрика с моето име, което е от изключително рядка фамилия. Аз наистина не можех да повярвам, че това се е случило, и предприех необходимите проверки, виждайки писмото на Вики Политова. Оказа се, че е права – отишли са и са запазили производното на моето фамилно име.

– Разбра ли как и кога е станало това?

– Те твърдят, че това се е случило преди година. Аз нямам представа, нямам такива ресурси да проверявам в Патентно ведомство. Само знам, че те се позовават на медийни публикации, мисля в „Труд“ беше, че имам намерение да правя предаване с подобно име. В писмото до телевизията те казват, че са разбрали за тези ми намерения, но не съм можел да водя предаване с такова име, понеже е тяхно.

– Изненада ли се от този развой на събитията?

– Изнанедан съм, разбира се. Между мен и Би Ти Ви приятелският тон не е нарушаван и предполагам, че просто страхът вече от пряката конкуренция в национален ефир си казва думата.

– Това ли е според теб причината да се стигне дотук?

– Няма друга причина. Ако има друга, аз вече я казах – да водят преговори със сина ми, за да води тази рубрика, защото е очевидно, че аз нямам намерение да се връщам в Би Ти Ви. Може би водят разговори със сима ми и зад гърби ми. Другият вариант е моят приятел Антон Хекимян, който имаше прякор „малкия Бареков“, той да я води. Аз нямам нищо против. Ако е Антон Хекимян или синът ми, даже бих бил ментор на тази рубрика и бих им помагал от сърце.

– Хрумвало ли ти е да регистрираш марка, близка до „На Барекадата“?

– По закон е много трудно, защото и производни няма право да се регистрират. Аз пък държа регистрацията на домейна Barekadata.com, та много интересно се оплитат въпросите ни с Би Ти Ви. Очевидно някой там е подшушнал тази идея и единствената причина пак казвам – е страхът от конкуренцията в национален ефир. По принцип, публицистиката в България много западна през последната година-две и очевидно завръщането на един силен публицист в национален ефир не се възприема достатъчно добронамерено.

– Така ли ще оставиш нещата или ще предприемеш нещо?

– Ще предприема съдебни ходове, в зависимост от това, което ми позволява законът. Аз съм се придържал винаги към закона и морала. Ще погледна от законова, а и морална гледна точка, какви ходове имам. Междувременно, аз понеже трябва да започна все пак предаването, то ще се излъчва от центъра на София, от покрива на хотел „Радисън“, където ще е студиото с най-красива гледка в цяла България. То ще е на ТВ7, срещу Народното събрание, „Александър Невски“, БАН и Софийския университет… И по повод това, че българското общество е будно и съвестно, предаването ще се казва „Гореща точка“.

– Това окончателно име ли е вече?

– Да, окончателно избрано е. Мисля, че е завършила и процедурата по запазването му, с цел да не се появи същото предаване, я в Би Ти Ви, а в друга телевизия, като познавам стила на някои колеги.

– А как те приеха колегите в ТВ7 като нов началник, как се чувстваш и ти там?

– Вие в BNews знаете що за началник съм аз – диалогичен човек, който все пак има принципи и настоява те да се спазват. Колегите приемат много позитивно развитието в ТВ7, виждат вече, че нещата се случват в посока националния ефир на телевизията. Всички са зад мен и мисля, че диалогичният стил беше добре разбран от новите ми колеги. Тук не съм предприемал големи промени.

Имаме и новина, Гергана Василева, която досега беше продуцент в „Новините“, е новият изпълнителен продуцент на „Новините“. Тя ще помага в оперативното управление и разчитам на колегите, които заварих в ТВ7. Мисля, че добре работим и резултатът ще е видим.

– Няма как да не засегнем и по-лични въпроси. Има ли нова жена до Николай Бареков, защото такива публикации определено не липсват?

– Благодаря за този въпрос, защото напоследък спекулациите станаха многобройни. Едно списание ме събра с певицата Цветелина Янева, която аз изключително много уважавам. Друго списание пък ме събра с моята съгражданка Ваня Бонева…Въобще, всяка седмица чета за себе си нови неща и сам не мога да повярвам, що за плейбой съм аз и откъде намирам свободно време за толкова много жени. Това, при положение че работя по 13-15 часа на ден, ходя на бокс, а трябва и да спя.

Така че няма нова жена в живота ми и всички тези неща просто будят много добро настроение и смях сред моите приятели. Особено новите „афери“ с Цвети Янева и Ваня Бонева. Явно колегите се интересуват от мен и като всеки по-представителен мъж, когато ме видят в компанията на някоя дама някъде, решават, че това е плод на някаква връзка. А такова нещо просто няма. Пък и да ви кажа честно, дори да има нова жена в живота ми, едва ли за нея ще научат първо жълтите вестници и списания – най-малкото бих бил по-дискретен.

– Започна ли да свикваш отново с новия режим на ставане за сутрешния блок?

– Аз съм свикнал осем години да ставам рано. И сега ставам много рано, гледам всички сутрешни блокове и след това отивам да работя. Лягането ми пък е след 12. Моят режим си е такъв – заспиване след 12 ч и ставане преди 6 ч.

– Беше започнал и сериозни тренировки в бокса. Сега ще се ограничиш ли или продължават заниманията?

– О, активно тренирам, всеки ден съм във фитнеса или в боксовата зала. Намирам по около 2 часа за тези занимания. Догодина, освен че ще изместим Нова телевизия от втората позиция като национална телевизия и да се конкурираме пряко вече с Би Ти Ви, мисля и да се пусна за някой боксов мач. Но затова ще реши треньорът ми. Стабилната подготовка за една среща е около 2 години, и като минат, ще преценя дали ставам и за спаринги.

Интервю и снимка на Bnews/Blife.bg

Коментари (3)

Публикувано в на 25 октомври 2010 г.