Balkan Han Kolektif – музикален български „катун“ тръгва из Европа!

Експлозивният музикален проект Balkan Scientist vol.5 с концерти в Унгария и Германия

Несъмнено един от най-запомнящите се експерименти от серията Balkan Scientist – проект на Global Vision Circle за балкански “нео-традиционнен” звук, беше забелязан и от европейските ценители в жанра. Така само година след създаването на експлозивната формация, след две участия пред българска публика, но с невероятна синергия помежду си, артистите от Balkan Scientist vol.5 тръгват на кратко турне из Унгария и Германия.

Иновативната и изненадваща комбинация от музиканти от различни поколения, традиции и етноси, обединяват сили под новото име Balkan Han Kolektif, за да покажат за пореден път, че различията помежду ни в музиката и изкуството само помагат и обогатяват крайния резултат от общуването.

Така на една сцена из клубовете в Будапеща, Берлин и Лайпциг ще застанат 65 годишният ромски виртуоз цигулар – Венци Такев, заедно с 22 годишния бийт бокс феномен– Скилър; мултиинструменталистът и global fusion композитор Николай Иванов ще свири заедно с гайдата и тъпана на Кольо Иванов, който иначе рядко напуска родното си място Стралджа, и всичко това под дълбокия бас на тубата на Митко Узунов, присъединил се към останалите между репетициите си в Националната Опера.

Всички си спомняме лудите танци под енергичния и разнообразен ритъм на ударната група, затова не се съмняваме въобще във възможностите им и само може да си пожелаем след турнето да ги видим отново и на българска сцена.

За да бъде съвсем в балкански стил, а и катунът да е пълен, към турнето се присъединяват и създателите на проекта – посланиците на мултикултурализма от Global Vision Circle, както и диджеите Дхарба и Бай Поп, за да нагорещяват дансинга преди и след живото изпълнение на Balkan Han Kolektif.

Първото участие на проекта ще бъде на 12 май в Будапеща, следва на 14 май в Берлин, а на 15 в Лайпциг. Ако имате приятели там пратете им линк – http://www.abvmob.de/blog/balkanhan/

удоволствието ще бъде взаимно, без съмнение!

Повече информация за турнето: http://www.facebook.com/pages/Global-Vision-Circle/338268979337?ref=ts, а тук може да чуете и експлозивния им звук http://soundcloud.com/balkaphan

Коментари (1)

Публикувано в на 10 май 2010 г.