Balkan Beat Box – цветно ветрило от Балканска музика в парка!

Balkan Beat Box на живо в София на 25 август 2011

…или как дивият ритъм на различни фолклори/култури ще разлюлее  Борисовата градина за първи път!

За  първи път в България пристигат горещите музиканти от Balkan Beat Box -на 25.08.2011  на  сцената на клуб Порк Пай в Борисова Градина. Едни от най-актуалните и горещи представители на “world music” сцената с хитовете си Bulgarian Chicks в изпълнение на нородната певица  Влада Томова, Hermetico, War Again, Move It и с вече цели четири невероятни албуми ще завладеят сърцата на стотиците тяхни почитатели в България.

В международния проект Balkan Beat Box участват музикантите Tomer Yosef, Ori Kaplan и Tamir Muskat. Групата е сформирана официално под това име през 2003 г. в Бруклин, вдъхновени от набиращата сила на Gipsy Punk движението на Gogol Bordello.

Миксът от балкански фолклор, цигански ритми и средиземноморски мелодии, с модерен хип-хоп и денс бийт плюс щипка ямайската дъб, прави стила на Balkan Beat Box уникален и позволява на артистите да представят „world“ u „fusion“ музиката в една изцяло нова светлина.

Ако трябва да ги сравняваме с  други имена, то  BBB са коктейл от Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation и Shantel, а ефектът от  живото им представяне е равносилен на смесването на хиляди позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура от земното кълбо.

Зад текстовете на песните на Balkan Beat Box се крият много фундаментални послания, като нуждата от премахване на бариерите между хората, желанието им за мир и липса на политически и етнически граници.

Със сигурност няма българин, чиято кръв  да  не закипи под балканските ритми на Balkan Beat Box, което е предпоставка за едно силно енергично и позитивно преживяване, което ще разлюлее Борисовата градина на 25-ти август.

Промо билетите за концерта са вече в продажба на цена 20 лв. в клуб Pork Pie или на цена от 22 лв, в мрежата на  eventim.bg (Офис 1, Германос, ОМВ, Пикадили и др.)

Можете да ги чуете на:

www.balkanbeatbox.com

Вижте ги на:

https://www.youtube.com/watch?v=8d9IRK6w9qQ&feature=related

http://www.vimeo.com/21592571

Страница на събитието във Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=135345446543595

Дата на концерта: 25 август, София, клуб Порк Пай

Начало на концерта: 19.30 часа

Коментари (0)

Публикувано в на 25 август 2011 г.