Българско европредседателството ексклузивно по БНТ

Документална поредица, ново седмично предаване и пълно отразяване на събитията по време на европредседателството. Това са само част от продукциите в програмата на Българската национална телевизия, посветени на европредседателството.

Половин година европейските лидери ще решават бъдещето на Съюза на българска земя. С новите си продукции обществената телевизия ще отвори широко вратите на Националния дворец на културата за всички зрители.

Като телевизия-домакин БНТ ще се превърне в основния източник на информация за председателството за аудитория по целия свят. От специална режисьорска апаратна в НДК ще следим всяка стъпка на политическия елит на Европа. А най-интересните актуални теми ще се показват в ново седмично обзорно предаване.

В него БНТ ще разказва любопитни факти за европейските народи и ще обясни трудноразбираемите политики на Брюксел на достъпен език. Освен това ще видим как се успява в България и какви добри решения на другите страни-членки можем да приложим у нас.

Започва и „Българското пътуване в Европа“ на четирима младежи. Те обикалят континента, за да разберат дали той се разделя на две скорости, как се справя с мигрантската криза и какво ще се случи след Брекзит.

Трите филма от поредицата ще бъдат излъчени през януари и февруари. Те са част от най-мащабния проект на БНТ „Парламентът на Европа 202пет“. Той обхваща още пет продукции – политическото риалити „Обещанието“, „Пътуващото студио на БНТ2“, регионалните телевизионни дискусии в Пловдив и Благоевград, както и онлайн платформата „Ако бях евродепутат“.

Коментари (0)

Публикувано в на 15 януари 2018 г.