Българският Джъстин Бийбър в „Големите надежди“ по Нова

От финалист от „Евровизия” до призьорка в Русия –  кандидати за „Големите надежди“

Стотици деца се явиха на кастингите на най-новото шоу на Нова въпреки тежката зимна обстановка

Финалист от детската „Евровизия”, призьорка от конкурс в Русия и дори гаражен бенд – това са само част от кандидатите, явили се на кастингите на „Големите надежди” до този момент.

Макар и в условия на тежка зима, минусови температури и сериозни снеговалежи, стотици малки претенденти за слава изумяват с талант, амбиция и ярка музикална биография. Голяма част от тях са победители в национални и дори международни музикални конкурси.

Такъв пример е 13-годишно момче от Горна Оряховица, истински Джъстин Бийбър, заело престижното осмо място в детския песенен конкурс „Евровизия“ през 2011 г. в Армения. Миналото лято се явило и на кастинг за X Factor, но въпреки че се представило отлично, не било допуснато до следващия етап заради възрастта си.

Като безспорна бъдеща звезда бе определено и 14-годишно момиче от Разград, спечелило детски музикален конкурс в Русия в дует с неин връстник. Красивата претендентка за голямата сцена се открои не само с обработен глас, но и с атрактивно сценично поведение и шашна вокалните педагози с „Не така“ на ФСБ и No one на Алиша Кийс.

Стигна се дори дотам, че шоуто превърна в конкуренти две сестри от Търговище. Поставяйки се в ситуация на реално състезание, гласовитите момичета смаяха екипа на формата. Носителка на награди от международни и национални конкурси, по-голямата заложи на Маргарита Хранова, Лара Фабиан и песен на Дивна, Миро и Криско, а по-малката впечатли с руски фолклор и изпълнение на „Майчице свята“ и руската народна песен „Валенки“.

Освен солови изпълнители, кастингите досега откриха и доста сериозни вокални групи. Като фаворит се открои детски бенд от Добрич, който, също като по филмите, репетира в гараж, има сериозен репертоар, а талантите в него свирят на различни инструменти – китара, бас, пиано и барабани.

В Русе присъствието на вокални групи беше дори още по-засилено – две петчленни формации там се откроиха както с музикалните си умения, така и с изключителна артистичност и специално подготвени костюми.

Кастингите за най-новото шоу на Нова продължават. След Враца, Велико Търново, Русе и Добрич и Варна, прослушванията на „Големите надежди” ще продължат в Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона ще настъпи в столицата, където прослушванията ще продължат три дни (от 3 до 5 февруари).

Коментари (0)

Публикувано в на 31 януари 2014 г.