„България търси талант“ – откри го в Богдана Петрова! (ВИДЕО)

Богдана Петрова е първият официален талант на България

С приповдигнато шоу без почти никакви издънки, „България търси талант“ закри първия си сезон.

В най-гледаното време в празничния понеделник (24 май) по bTV видяхме и Бойко Борисов – който изгледа шоуто от начало до край и очевидно се забавляваше в компанията на приятеля си Рачков.

Припомняме ви, че премиера на страната ще видим в две поредни вечери по bTV – в понеделник той подкрепи „България търси талант„, а във вторник се очаква епична „ефирна битка“ със самия Слави Трифонов – главата на държавата гостува в студиото на Дългия.

Какво обаче се случи в понеделник:

Шоуто започна с многобройните танцьори от The Center, които май отново впечатлиха с по-добър замисъл, отколкото изпълнение:

После ред дойде на самоукия талант от Перник Николета Станойкова – тя успя да разлее гласището си, но може би не бе избрала най-впечатляващите песни:

Видяхме и Йордан Илиев, направил печатление с кръшното си тяло (най-вече кръста и под него), а не по-малко и с усмивката си. Този път обаче замисълът куцаше:

На сцената се изяви и група за театрални изкуства, а изпълнението завърши с трикольора – банално, но подходящо за 24 май:

Новата Елица Тодорова носи името Елисавета Ганчева – момиченцето, обрало суперлативите от самата Валя Балканска. Тя има забележка единствено за сценичното поведение:

Beat 4 Fun подариха сърцата си на водещите Мария и Алекс – „лакомата“ Мария Игнатова си „открадна“ цели две!

След тях чухме мощната дама Людмила, която по английски акцент спокойно може да засенчи Кен Лий:

Двете пластични момиченца Моника и Глория отново приеха щедри комплименти:

Видяхме и Street Dust, представящи мераклийска хореография:

Предпоследна по ред, но не и по райтинг бе Богдана Петрова – момичето, което мнозина (вкл. нашия сайт) още при първата й поява усетиха, че е безапелационен шампион. Вижте как пя, а е болна!

След нея сцената изпотиха Effect – голи, млади, мъжки тела, пластични и релефни, заради които отново се чуха оглушителни женски писъци.

След пауза за гласуване и емисия на bTV Новините, настъпи кулминацията.

Макар и да не са майстори като Иван и Андрей, Алекс и Мария се опитаха да нажежат обстановката, като драматизмът се постигаше с мълчание, а не с нагнетяващи фрази. Един по един финалистите отпадаха, като на края на сцената останаха изпълнителите, появили се последни на сцената: Богдана и Effect.

Победител е Богдана Петрова!

Ще запомним шоуто с културния начин, по който бе поднесено, с това, че за първи път не се толерира чалга, простотия, неща, които продават лесно… перфектно и интелигентно жури.

Може би единственият кусур е, че водещите бяха сухички и постни, постоянно декламираха от аутокюто и не вкарваха никакъв живец.

Изключение отчасти е Алекс Раева, която се държеше готино по време на кастингите, но след това и тя „влезе в коловоза“, по пример на „вечно усмихнатата“, но в известен смисъл дистанцирана Мария Игнатова.

За телевизията не се изисква само красота – трябва живец, вроден артистизъм, СЪРЦЕ!!

Коментари (1)

Публикувано в на 25 май 2010 г.