България посреща канал TLC – втори сме в Европа, след Норвегия! с онлайн видео и снимки

България посреща канал TLC – втори сме в Европа, след Норвегия!

Телевизията е насочена към дамската аудитория и излъчва от 1972 г. в САЩ

Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка анонсира в четвъртък (9 юни) пускането у нас на TLC, един от основните канали на медийната група. Очаква се новият канал, който е изцяло насочен към женската аудитория, да стартира в България през октомври 2010 г.
Каналът, който е изцяло създаден за дамите на възраст между 25 и 49 години, ще носи логото „Каналът, който ме разбира” и по него ще се излъчват най-добрите и вдъхновяващи лайфстайл и риалити предавания от целия свят.

Екипът на Discovery Networks EMEA вече е договорил с основните български кабелни оператори, включително Близу и МСАТ, да излъчват новия канал. Очаква се още много оператори у нас да подпишат договор за пускане на TLC и по техните платформи в следващите няколко месеца.

Както новият български Discovery Channel (дублиран на български език – ще от този месец!), и TLC ще стартира с дублирани предавания и ще предлага рекламно време на българските компании.

“Стартирането на TLC в България ще бъде чудесно допълнение към Discovery Channel и огромна придобивка за портфолиото ни в сраната. Каналът се позиционира отлично на българския пазар като предлага поредица от висококачествени забавни предавания, които отразяват много аспекти от живота на съвременната жена”, сподели Пол Уелинг, вицепрезидент на каналите от портфолиото на Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка.

„За нас е удоволствие, че вече можем да предложим на нашите български зрители и канала TLC, а в следващите няколко месеца ще анонсираме и програмната му схема”, добави Уелинг.

Каналът TLC (възникнал през 1972 г. като „The Learning Channel“), стартира за първи път извън САЩ на 4 март 2010 г. в Норвегия.

България е една от първите страни в Европа, където каналът ще започне да се излъчва през октомври тази година.

По план TLC трябва да стартира в още над 70 страни в рамките на следващата година, което ще го направи достъпен до над 100 милиона домакинства извън САЩ и ще го превърне в най-широко разпространения женски канал със забавни предавания.

Коментари (1)

Публикувано в на 11 юни 2010 г.