Българин управлява телевизия FOX в 29 държави с онлайн видео и снимки

Българин управлява телевизия FOX в 29 държави

Изпълнителният директор на FOX International Channels България Красимир Николов поема оперативния контрол на бизнеса в 29 държави от Централна и Източна Европа

FOX International Channels (FIC) преструктурира управлението на бизнеса си в Европа и Африка.

„През последните 6 години създадохме бързо развиващ се и печеливш бизнес. FIC Европа и Африка е компания активна в 25 страни и има над 900 служители“, обобщава президентът на компанията за Европа и Африка Хесус Перезагуа.„Имаме завидна пазарна позиция и с нашите професионални умения трябва да продължим да създаваме възможности за развитие в условията на по-комплексен бизнес и по-сложна организация“.

Една от основните промени, фокусирана върху засилването на лидерския екип на компанията, включва разширяване на отговорностите на досегашния Управляващ директор на FIC за България и Балканите Красимир Николов. Г-н Николов вече е Старши вицепрезидент и Главен оперативен директор за Централна и Източна Европа. Заедно с Изпълнителния вицепрезидент за Централна и Източна Европа – Карлос Ортега, той поема отговорността за развитието на компанията на териториите на България, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, Русия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан, Азърбайджан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан, Армения, Черна Гора, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Македония, Сърбия, Словения и Грузия.

„Най-голямото предизвикателство е балансът между главоломен ръст и устойчивост.“, коментира Николов. „Мисията на FIC е да създава продукти, които не просто имат потребители, а фенове. Екипът в България получи водеща роля, защото има амбициозни цели, които дори понякога изглеждат непостижими, но вече 8 години доказва, че именно трудните задачи и пазарни условия ни мотивират.“.

Красимир Николов е част от мениджмънта на медийната компания вече осем години. През последните четири под негово ръководство броят и пазарният дял на нишовите канали на групата (Fox, Fox Life, Fox Crime, National Geographic Channel, 24Kitchen и др.) в България и на Балканите се удвоиха. В новата си функция на Старши вицепрезидент на FIC за Централна и Източна Европа, той е първият българин на подобна позиция във FIC, част от  мултимедийния бизнес на  21st Century FOX.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 ноември 2013 г.