Балерини готвят по Фиеста ТВ , а банкер отваря ресторант!

Акценти на ФИЕСТА ТВ 11-17 остомври

Розовия период на Странстващия готвач

Немалко големи творци са се вдъхновявали от балета и балерините. Пример за това е и течащата в момента в София изложба на Едгар Дега. Подобно на големия френски импресионист, Странстващия готвач Боб Блъмър се вдъхновява от балетното изкуство и решава да му посвети едно изцяло розово меню.

Боб прави проницателното наблюдение, че балерините притежават страст, елегантност и баланс – все качества, нужни и присъщи и на доброто меню. Освен чистото преклонение пред красотата, Боб е изкушен и от възможността да пофлиртува с лекокрилите балерини, докато те с нахлузени гумени ръкавици режат лук и червено цвекло в подвижната му кухня-каравана.

Сюжетът на розовата серия определено не е за изпускане, както и всяка друга авантюра, в която ще се впуска „Странстващия готвач” – всеки делничен ден от 12.00 и 22.30, а през уикенда от 23.30 ч.

Когато банкерите отварят ресторанти

Всъщност, много по-добре е банкерите да отварят ресторанти, отколкото да предизвикват глобална финансова криза. Но, черният хумор настрана, гледайте „Откриването предстои” – едно от най-заредените с напрежение предавания в ефира, защото всичко, което виждате е истинско, а залогът висок.

И така, банкерът Майк Милард зарязва финансите и залага всичко на една мечта… луксозен ресторантски комплекс на най-скъпата търговска улица в Уинипег, Канада. Като повечето представители на професията, Милард има визия и размах, лошото е, че понякога дребните детайли заплашват да обърнат колата…

Дали това ще стане или „Примката” – ресторантът от мечтите на банкера ще види бял свят навреме – разберете в „Откриването предстои” от 10.00, 16.30 и 20.30 ч. по Фиеста.

„Люта Америка” ще ви върне вкуса на лятото

Забелязвате ли как познатите ви започнаха да пускат ваканционните си снимки във Фейсбук? Носталгията по жарките летни дни е видима. Но ако ви е омръзнало от фотоси на нашето море и Халкидики, поемете към една истински екзотична дестинация – Тулум, карибската Ривиера на маите.

„Тук на Карибите всичко е забавление” – обобщава Роана и ни води на остров Косомел, където животът е плаж.

Нищо лошо да помечтаем малко под упоителното мъркане на електрическата печка, пък имаме и практическа полза – карибска рецепта за червен берикс. Ако не стигнете до екзотично пътуване, поне една пикантна вечеря ще успеете да си спретнете.

Люта Америка” е по ФИЕСТА ТВ от 9.30, 15.30 и 20.00 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.