Бъдещият президент на Русия пее у нас? ДДТ – музика с характер!

Юрий Шевчук от ДДТ – следващият президент на Русия?

От вчера в Русия стартира подписка за издигането на фронтмена на легендарната руска рок група ДДТ – Юрий Шевчук за президент. Запознати с широката му обществена дейност и непокорство пред властта видяха в него единствения достоен претендент за тази позиция на предстоящите президентски избори през 2012 г. „Трудно можем да си представим друг човек, който се ползва с такава мащабна обществена подкрепа в Русия!”, твърдят организаторите на акцията.

В интервю за българските си почитатели, дадено само преди седмица, на въпроса дали би се кандидатирал за президент на Русия – Шевчук отговори „Не. Русия още не е готова да й стана президент. Моята програма ще бъде твърде голям шок за всички. Хората още не са готови за това!”, но може би истината все пак е малко по-различна.

Нека си припомним, че 50 000 души предпочетоха концерта на Юрий Шевчук и ДДТ пред това да гледат финала на световното първенство по футбол тази година.

Последната акция, която Юрий Шевчук подкрепи активно, бе наскоро провелия се митинг в Санкт Петербург против строителството на ОХТА-Център. Събралите се над 3 000 протестиращи души изпълниха небето с черни балони в знак на протест. Според фронтмена и множеството представители на правозащитни и обществени организации издигането на небостъргача ще бъде гибел за историческия облик на града.

Организаторите от „Жокер Медиа” пускат ограничен брой VIP места за концерта на ДДТ с Юрий Шевчук, който ще се проведе на 24 октомври в столичната зала „Универсиада”. Те са на цена от 80 лв. Билети за събитието могат да бъдат закупени на касите на НДК и на www.eventim.bg и на цена от 40 лв. при предварителна продажба. В деня на концерта тяхната цена ще бъде 45 лв. и ще могат да бъдат закупени и на касите на зала „Универсиада”. Концертът е с подкрепата на “Славянский дом”. Основен медиен партньор е “Рок радио 1”.

ДДТ Капитан Колесников

Коментари (0)

Публикувано в на 13 октомври 2010 г.