Бъдещето на БНТ – очаквайте дискусия в „Нощни птици“

Севда Шишманова, Магърдич Халваджиян, Димитър Гочев и Асен Аврамов на гости на „Нощни птици” по БНТ

В неделя, 24 октомври, от 23:05 ч. в предаването „Нощни птици” Искра Ангелова ще разговаря с програмния директор на БНТ Севда Шишманова и с продуцентите Магърдич Халваджиян, Димитър Гочев и Асен Аврамов за тенденциите в телевизията, за битката за зрители, за това допустимо ли е прескачането на определени морални норми. За рейтинга, за тенденциите по света, за популярността на сериалите и форматите и за бъдещето им на местно ниво.

В предаването ще стане дума за последните новости от телевизионния фестивал в Кан, за развитието на интернет като основна платформа – носител на телевизионно съдържание, за бума на новите технологии и за бъдещето на телевизиите в този контекст.

Не бива ли държавната телевизия да бъде здравословно комерсиална и да печели на пазара, състезавайки се с останалите частни медии и произвеждайки конкурентноспособен продукт, няма ли да е добре да има повече време за реклама и повече начини за финансиране? Кой има сметка да я държи далеч от пазара?

Трябва ли благотворителните каузи и телевизионни формати да вършат работата на държавата? Как и докъде може обществената медия да замести всички останали продуцирайки кино, занимавайки се с културата, изкуството, публицистиката и защо да не й се даде възможност да се развие и в по-комерсиалните жанрове, като обаче гарантира качество и ниво? Дали най-кървавата част от битката за зрители е отминала и как самият зрител предопределя категорично какво иска да гледа?


Водещ е Искра Ангелова.


Предишните излъчвания на „Нощни птици” могат да бъдат гледани в архива на предаването на уеб адрес: http://bnt.bg/bg/productions/86/edition/5974


„Нощни птици” в неделя от 23:05 ч. по БНТ 1.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2010 г.