Азиатски чудеса и вкусен домашен хляб – опитай Фиеста ТВ

Акцентите на Фиеста ТВ за седмицата от 8-ми до 14-ти август

Лекувайте следотпусковата депресия с “Изяж Азия”

Ако лятната ви отпуска е свършила и сега с тъга си спомняте безметежните мигове, ние ви предлагаме лекарство срещу унинието и нова доза почивка и то не къде да е, а из Тайланд, Малайзия, Индия, Виетнам…  Заедно с Шон Ричардс ще обиколите храмове и ашрами, малки занаятчийски работилници и големи пазари, ще вкусвате екзотична храна в най-добрите ресторанти, ще плавате с лодка, ще дишате кристално-чист въздух, ще се отдавате на масаж и други глезотии при това без досадно дълго пътуване със самолет, прекачвания, изгубен багаж, нахални насекоми, неприятни миризми и измамени очаквания. Не! Глътнете Азия на една хапка, или по-добре я вкусвайте на малки порции. Поиграйте голф на императорското игрище в Бали, посетете резервата за подправки на Керала или хапнете нещо пикантно и непознато.  Не му мислете, яхвайте летящото килимче на Фиеста ТВ и поемайте към Далечния Изток с „Изяж Азия” от 15.30 и 21.00 ч. всеки делничен ден.

Продължете приключението в „Кварталът на Кулинарния дракон”

И ако пътуването из Далечния Изток ви отвори апетита, продължавайте с Мартин Йен, при него туризмът придобива по-градски вид, защото посещавате китайските квартали на различни полиси от Лондон до Мелбърн. От друга страна екзотиката си е налице, защото Мартин прониква на места, в които ние не сме и сънували да надникнем. Казват, че китайската кухня е изключително адаптивна и това е част от причината за успеха й. Мартин Йен като че ли е съгласен. Той ни показва по какъв начин поднебесната готварска традиция се възползва от продуктите на място и какви техники взаимства. Тази седмица той ще ви покаже новия китайски квартал на Торонто и ще приготви не дотам традиционни китайски понички, ръчно правени нудли, маринова салата и изумрудено пиле с грозде и киви. Ако ястията му събудят апетита ви, рецептите им ще намерите на www.fiestatv.tv.

„Кварталът на кулинарния дракон” гледайте в почивните дни от 9.30, 15.30 и 20.00 ч.

Отчупете си вълшебство с „Пекарната на мисис Чайлд”

Чудите ли се защо е толкова модерно сами да си приготвяте хляба у дома? Освен че е много по-вкусно и полезно да ядете домашни печива, месенето е успокоително и терапевтично занимание. А ароматът на прясно опечена коричка или канелен сладкиш може да прогони и най-упоритата депресия и да вдъхне доверие в света и бъдещето. А също да направи дома ви в пъти по-уютен. Вижте аргументите на Джулия Чайлд и гостите й в „Пекарната на мисис Чайлд”. Тя лично е избрала майсторите, които да ни покажат как да месим и точим, да бъркаме и печем. Пък и не е важно да вадим нощвите всеки ден, защото замесеното тесто може да се съхранява в хладилник и фризер.

„Пекарната на мисис Чайлд” е отворена всеки делничен ден от 12.30, 18.30 и 22.30 ч., само по Фиеста тв.

Коментари (0)

Публикувано в на 7 август 2011 г.