Асансьор за пациенти с Христо Гърбов по БНТ 1

Филмова премиера за първи път едновременно в кината и на телевизионния екран

За първи път в България филм ще представи своята кино и телевизионна премиера в рамките на една седмица. Новият филм на Иглика Трифонова – „Асансьор за пациенти“ ще се завърти в кината от 03 ноември и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември в ефира на БНТ1. Традиционно филмите могат да се видят на малкия екран най-рано 8 месеца след представянето им в разпространителската мрежа.

Гледай видео анонс онлайн

„Подобен опит е правен в Япония с доста голям успех. Осъзнаваме, че поемаме риск, но човек винаги трябва да опитва нови неща. Ще ни е интересно да видим как публиката приема този експеримент“, споделя режисьорът Иглика Трифонова. „Използвали сме този подход с представление, което спряхме да играем в театъра, но записахме за телевизията. След излъчването му хората започнаха да го търсят и да искат да го гледат пак. Така че едно излъчване в телевизия може да създаде интерес и да вкара хората в кино салоните“, допълва Христо Гърбов, който изпълнява главната роля в „Асансьор за пациенти“.

„Все по-често независимото кино прави своите премиери едновременно на няколко платформи, като екранът се комбинира с интернет или телевизия, или пък се търси съчетаване на трите възможности. БНТ е откупила правата за излъчване на филма още при неговото развитие и споделя стратегията, предложена от продуцентите на „Асансьор за пациенти“, уточнява Севда Шишманова, програмен директор на БНТ1.

Сюжетът на „Асансьор за пациенти“ разказва за психолог, който в опит да помогне на двама свои пациенти, решава да ги срещне: младо момче, след втори опит за самоубийство и жена, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна. Място на съдбовната среща е болничния асансьор, а филмовото време трансформира краткото пътуване от осмия до първия етаж.

Главните роли във филма са поверени на Христо Гърбов, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Ангелина Славова, Александър Бенев, Слава Дойчева, Мак Маринов, Йордан Биков и Тихомир Паунов. Сценарият е на Иглика Трифонова, оператор е Крум Родригес, музиката е на Васил Гюров. Продуцент на филма е Росица Вълканова (Klas Film).

Гледайте филма на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти“ на 11 ноември от 21:45 часа по БНТ1 и от 3 ноември по кината.

Новини за филма следете на https://www.facebook.com/purplerain.distribution.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 ноември 2017 г.