Apple потъва дълбоко в автомобилите със софтуер за арматурното табло на автомобила

6 юни (Ройтерс) – Apple Inc (AAPL.O) Той обяви в понеделник, че допълнително ще интегрира своя софтуер в инструменталния клъстер на таблото на автомобилите, които ще започнат да се доставят през следващата година, докато анализаторите и разработчиците очакват всякакви намеци за това как може да работят бъдещите слушалки с хибридна реалност.

Apple също така обяви, че новият му лаптоп MacBook Air е „напълно преработен“ около новия си силициев процесор M2, който твърди, че е с 35% по-бърз от предишния чип M1. Новият лаптоп тежи 2,7 паунда (1,2 кг) и има 1080p камера с висока разделителна способност, за да предоставя отлични снимки при видео разговори. MacBook Air започва от $1199.

Чипът M2 ще управлява 13-инчовия MacBook Pro, който ще бъде наличен следващия месец на цена от 1299 долара. Цените са до 100 долара за клиенти в образованието, тъй като Apple се стреми да се върне на пазара на училища.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Apple представи актуализирана версия на своя софтуер CarPlay на годишната си конференция на софтуерните разработчици. Новият софтуер за първи път ще показва скоростта, посоките и пробега на газ към арматурното табло на автомобила. Apple твърди, че автомобилни производители като Ford Motor Co. (FN)Nissan Motor Co. (7201.D) И Honda Motor Corp. (7267.d) Плановете са за използване на новия софтуер и придружаващите го автомобили ще бъдат изпратени през следващата година.

Apple също обяви, че потребителите могат да купуват сега и да плащат след покупка. Apple Pay Letter е достъпен навсякъде, където Apple Pay се приема и управлява чрез Apple Wallet. Потребителите могат да плащат четири равни такси без лихва или такса.

READ  Тръмп атакува Пенс на 6 януари, докато събираше вярващи от GOP 2024

Apple добави бутон за редактиране в iMessage за съобщения, изпратени обратно в Twitter (TWTR.N) За дълго търсената функция.

Apple въведе промени в популярните приложения, включително по-добро картографиране на маркерите в своя графичен софтуер и наличието на резултати от игри на живо и споделено гледане на видео в новинарската емисия на Apple TV.

Технологичната компания добавя и инструмент, наречен „Проверка на сигурността“, за да деактивира достъпа до важна информация за тези, които са в грешна ситуация.

Въпреки че обявяването на слушалките е малко вероятно в понеделник, разработчиците очакват бъдещите слушалки да изпращат визия на външния свят на дисплей с висока разделителна способност, който ще презапише цифровите обекти във физическата среда и може да пристигне през март следващата година. Каза Аншел Зак, главен анализатор в Moore Insights & Strategy. От пускането на Apple Watch през 2015 г., такова устройство ще бъде първото влизане в новия тип компютърно устройство на Apple и ще го направи в пряка конкуренция с мета. (FB.O)Той разкри планове за хибридна реалност код за слушалки, наречен „Cambria“, който да бъде пуснат тази година.

Но нито Зак, нито други разработчици и анализатори, интервюирани от Reuters, очакваха преглед на слушалките в понеделник.

Вместо това те ще търсят скрити улики за бъдещо устройство, като например подобрения на това как устройствата на Apple позволяват дисплеи с разширена реалност. Андрю МакХю, съосновател на процесора Vivid, каза, че ще търсят малки изненади в „пространствените“ функции, които устройствата разбират как се използват в триизмерното пространство. Техните видеоклипове и снимки. Apple по-рано пусна функции като пространствено аудио за своите безжични слушалки, чиито звуци се променят, когато потребителите обърнат глави.

Доклад от Стивън Нелис в Сан Франциско; Редактиране от Лиза Шумахер

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.