Аполонът Калин Врачански гол до кръста на „Аполония“

„Ало, ало“ вика Робърт Янакиев, въртят сериал на феста в Созопол

Биг Бендът на БНР под ръководството на Антони Дончев ще открие „Аполония” на 27 август от 20 ч. В амфитеатъра на Созопол фестът има страхотна музикална програма. На 28 август рокаджиите от „Ахат” ще разтресат старинната сцена, в ледващите дни концерт имат тазгодишната участничка на „Евровизия” Поли Генова заедно с бенда на Дани Милев, прочутият кларнетист Иво Папазов-Ибряма, Мария Илиева, Графа, Васил Петров. Един от най-известните китаристи Влатко Стефановски също ще гостува с триото си.

На сцената на амфитеатъра ще „съберат” и два половинвековни юбилея – на камерния ансамбъл „Софийски солисти” с диригент проф. Пламен Джуров и „кавалджията на планетата” Теодосий Спасов, техният концерт е на 4 септември. Последната вечер Михаил Йосифов секстет и трио „Сентиментъл сингърс” ще изпълнят съвместна програма.

Театралният афиш на феста също е доста богат и стартира с постановката „Женско царство”. Сред събитията, които не са за изпускане, е премиерата на „Формата на нещата”, която е дебют на Мартин Киселов, сина на Младен Киселов, както и „Тримата мускетари”, където Калин Врачански върти шпага, гол до кръста. Столичният театър „Възраждане” ще се представи в Созопол с постановката на Роберт Янакиев ”Ало, ало!”. Трупата играе и „Кралицата на красотата от малкия град“ на Йосиф Сърчаджиев, и „Любовни хватки”. Театър „Зад канала” ще има три морски изяви – „Демонът от Скопие” под режисурата на босненеца Д. Мустафич, „Ритъм&блус 2” и постановката на Мариус Куркински „Балкански синдром”. Представленията по традиция са в салона на читалище „Отец Паисий” в Созопол. Във филмовата програма е включен филмът Love.net , както и българският вариант на „Сексът и градът”, само че за мъже – „Правилата на ергенския живот”.

Посетителите на празниците на изкуствата ще могат да видят и премиерата на сериала „Английския съсед“, който тръгва наесен по БНТ. На „Аполония” ще бъде излъчен първият епизод на сериала, писан по сценарий на Михаил Вешим.

Стефан Вълдобрев ще покаже своя режисьорския дебют „Манчестър Юнайтед от Свищов”. Филмът разказва историята на футболния фен, който който живее край Дунав сам със своята майка и котката си Бекъм и е посветил живота си на английския отбор.

В афиша на феста не са забравени и литературните премиери. В Созопол Любо Дилов-син ще участва в представянето на последния роман на Людмила Филипова „Аномалия”, Даниел Вълчев ще разкаже за своите „8 ½ разкази”. А на 5 септември фестът ще закрие Георги Лозанов със сборника „Мое дясно”, в който нищи въпросите как въпреки всички разочарования на прехода, можеш да останеш десен и къде е дясното в един социален свят с разрушена ляво-дясна координатна система.

Инфо: Информационна агенция Дартс нюз

Коментари (0)

Публикувано в на 27 август 2011 г.