Антон Хекимян и Светослав Иванов превзеха успешно bTV

Стартът на Антон Хекимян: Арменците са часовникари или златари, вече и тв водещи

Усмихнат и леко притеснен беше Антон Хекимян в старта на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. Изборът именно той да замести излязлата в майчинство Лора Крумова може да излезе сполучлив.

Положителната нагласа и чувството за хумор на Хекимян са една от отличителните му черти. В открит разговор с омбудсмана на Републиката и знаейки какви са темите, които трябва да дискутират, за политиката и състоянието на държавата в момента, Антон Хекимян помоли Константин Пенчев да започне разговора с любимия си виц.

„Каква е разликата между арменския поп и омбудсмана?“, попита Пенчев и сам си отговори: „Че омбудстманът може и да не е арменец“. И продължи: „Омбудсманът ще се превърне в голям кошмар, ако някоя институция се опита да погази правата на хората“. Не се разбра това продължение на вица ли е.

Арменската тема беше водеща и в репортажа за единствения арменец миньор у нас. Тв водещият Антон Хекимян го откри в родопското градче Лъки. Саркис Кешишян е блъскал в оловно-цинковата мина по времето на соца. Взимал 600 лева, когато кило кренвирши били 1.70 лв., а захарта 70 ст., отбеляза мотивацията си да стане миньор Саркис. След пенсионирането си той все пак станал златар.

„Арменците традиционно са часовникари или златари“, подчерта Саркис. От днес можем да кажем – и тв водещи.

Гледай видео записи от предаването онлайн

Светослав Иванов с летящ старт на предаването си по „Би Ти Ви“ – с Габи и човечността

Усмихнат и щастлив, Светослав Иванов даде блестящ старт на новото си предаване „120 минути“ по „Би Ти Ви“. По-рано през същия ден журналистът се сдоби с момиченце.

Светослав Иванов реши да започне, приковавайки вниманието върху това, че все още има добри хора и наблягайки на положителните качества на нацията ни, вместо да стартира със скандалите в политиката и обществеността.

Като начало на предаването той покани малката Габи или както той самият я нарече „Габи в страната на чудесата“, заедно със семейството й, която претърпя най-кошмарните си три години от живота и която благодарение на добротата и човечността на хората, успя да се измъкне от коварната диагноза – тумор на главата.

„Габи е силна, много силна и смела, аз не мога да съм като нея, чудя се откъде събра цялата тази сила“, казва по-голямата й сестричка.

„Всичко започна преди 3 години, когато откриха тумор в главата на Габи. Почти веднага направихме първата операция, която за наше съжаление се оказа неуспешна. От 30 държави ни отказаха помощ, казвайки ни, че няма смисъл да опитват, а в България естествено ни отписа съвсем. Но все пак ние не се отказахме и се борихме до последно“, заяви през сълзи майката на Габи пред Иванов.

„Повярвайте ми, разбрах какво е да си в Ада през тези 3 години. Истинското чудо обаче започна, когато хората се отзоваха и помогнаха да съберем средства, за да спасим живота на Габи“, допълни силната майка.
А малката Габи съвсем просто обясни пред Светослав Иванов: „Чудото е хубаво нещо, защото те изненадва, радва те, щастлива съм“, каза с искрена усмивка 7-годишната Габи.

Гледай видео записи от предаването онлайн

Инфо: Агенция Пик

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2013 г.