Ансамбъл „Българе“, Веселин Маринов, Тони Димитрова благотворително в зала 1 на НДК

Артисти подкрепят артисти в благотворителен концерт на ансамбъл „Българе“

На 25 февруари в зала 1 на НДК ще се състои концерт под мотото „Артисти подкрепят артисти“, организиран от НДК и ансамбъл “Българе”.

В събитието ще вземат участие НФА „Българе“, Албена Вескова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Влади Въргала, триото български тенори „Уникалните гласове“, трио „Сопрано“, квартет „Интро“, рок група „Рока Рола“, Цветелина, Димитър Туджаров-Шкумбата, Звезделин Минков и Крум Крумов, дуото Крис и Велин и други приятели на ансамъла. За първи път пред публика ще бъдат показани и фрагменти от проекта „Осмото чудо“.

Билетите за благотворителния концерт на 25 февруари в зала 1 на НДК са с цена от 20 до 50 лева и могат да бъдат закупени от Билетния център в НДК и мрежата на Ticketportal.bg.

Спектакълът „Осмото чудо“ е четвъртият мащабен проект в програмата на ансамбъл “Българе” и ще представи богатството на българския фолклор в неговото многообразие и историческо наследство. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е Христо Димитров, а целият екип работи по него от две години насам.

За 12 години твърческа дейност ансамбъл “Българе” е  изнесъл над 1 500 концерта у нас и в чужбина. Спектакълът “Осмото чудо” ще бъде първата нова продукция на състава за последните осем годни, а премиерата му се очаква по-късно през годината.

НАЧАЛЕН ЧАС: 19:00

ДАТА: 25 февруари 2015

МЯСТО: зала 1 на НДК

Коментари (0)

Публикувано в на 13 февруари 2015 г.