Animal Planet в мозъка на акулите – защо обичат човешко?


Месец на акулите по Animal Planet

Потопете се в дълбините на океана с един от най-мистериозните и смъртоносни хищници в света в „Месецът на акулите“, който се завръща по Animal Planet. Тази сензационна поредица от програми ни показва отблизо величествените и неразбрани създания и представя на смелите зрители завладяваща смесица от шокиращи истории за акули и интересни факти за тези свирепи животни.

Какво трябва да правите, ако ви нападне акула? В „Наръчник по оцеляване от нападения на акули“ водещият Тери Шапърт рискува живота си, докато демонстрира тайните на успешното бягство от тези ужасяващи срещи. Рискувайки живота и крайниците си, експертът по акули Марк Адисън и подводният оператор Анди Казагранде заснемат невероятни близки кадри на нападения на акули от челюстите на голяма бяла акула, докато попадат „В челюстите на акулата“ – от понеделник, 5 септември, 21:05.

Нашествието на акулите / Премиера

Сега все по-голям брой големи бели акули се наблюдават редовно край някои от най-известните плажове в света в Калифорния, Австралия и Южна Африка. Големите бели акули се появяват внезапно и необяснимо край тези брегове в опасна близост до сърфисти и плувци. Каква е причината за това „Нашествие на акулите“ и каква е потенциалната заплаха за хората, които плуват във водата с тези животни? Екип от изследователи на акули от цял свят се отправя на мисия, за да отговори на тези важни въпроси. Те проследяват акулите по крайбрежието и на плитките места и откриват една изцяло нова страна на най-известния хищник в света. Премиера: сряда, 7 септември, 21:05.

Аномалии / Премиера

Този въпрос дава материал за кошмари и вдъхновение за хитовия филм „Челюсти“, но дали е възможно наистина акулите да дегенерират и да развият предпочитания към човешко месо? Анализирайки някои от най-известните нападения на акули от изминалото столетие и консултирайки се с водещи световни експерти, „Аномалии“ отделя фактите от измислицата, докато се опитва да разкрие истината. Като отправяме новаторски поглед към анатомията и поведението на акулите, ние проследяваме работата на известни учени, които се опитват да разгадаят мозъка на акулите, за да разберат как и защо те нападат хората. Въпреки че задълбоченото морско проучване допуска, че съществуването на акули с аномалии е малко вероятно, шокиращите нападения в Египет през 2010 г. карат учените отново да обмислят този факт. Дали човешкото взаимодействие с акулите може да доведе до поява на нов вид акули с аномалии? Петък, 23 септември, 21:05.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 септември 2011 г.