Ани Салич се усмихвала по bTV, а преговаряла с „Нова“

Напусналата bTV водеща на новините Ани Салич, която обяви, че преминава в Нова телевизия, преговаряла с бъдещите си работодатели в продължение на шест месеца, а в същото време продължавала невъзмутимо да работи при старите. Това разкрива главният изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“ Дидие Щосел в интервю за „24 часа“.

„Започнахме разговорите с Ани Салич преди 6 месеца. Не е нещо, което се случи през последния месец. Казах й: „Помисли си, предпочитам позитивната мотивация пред всичко останало.“ После един ден тя ми се обади: „Развълнувана съм, ще се присъединя.“, разкри той.

Щосел анонсира, че Ани Салич ще се появи в ефира на Нова телевизия през март тази година.

„В момента работим върху ново предаване, което ще води. Тя без съмнение е превъзходен водещ на новини. Също така има изключително голям потенциал да води различен тип предавания – справяше се отлично във „Великолепната шесторка“. Тя е човек, който буди доверие в хората и те я харесват. Много се радвам, че вече е част от нашия екип. Тя е част от новинарския екип, но в момента се концентрира върху създаването на пилотните епизоди на предаването. Първо трябва да се погрижи за тях, следващи стъпки предстоят“, продължи шефът на Нова тв.

Щосел демонстрира слабост и към други кадри, дошли от bTV – Виктор Николаев и Ани Цолова. Първоначално той планирал сутрешният блок на Нова телевизия да задмине конкурентите от bTV след около 3 години. Николаев и Цолова обаче го изненадали приятно и само след 3 дни работа предаването „Здравей, България“ се оказало с по-висок рейтинг от „Тази сутрин“.

На въпрос, че краде кадри на bTV, той отговори: „Вие най-вероятно не сте футболен фен, но когато „Реал“ (Мадрид), купи Роналдо от „Манчестър Юнайтед“, да не би „Манчестър Юнайтед“ да каза: „Оу, вие създавате втори „Манчестър Юнайтед“. Не. Истината е, че всеки каза: „Браво, „Реал“ (Мадрид)“. Подобни трансфери са нормални и са част от бизнеса. Голяма част от тези лица всъщност са излезли от Нова тв – Лора Крумова, Цветанка Ризова, Ани Салич, Юксел Кадриев и други. Не смятам, че са нужни подобни изказвания от страна на Би Ти Ви, които твърдят, че се опитваме да крадем кадрите им“.

Инфо: Вестник 24 часа

Коментари (0)

Публикувано в на 20 януари 2014 г.