Ангел и Моисей разказват за най-големия Харлем Шейк в България

Денят отблизо с Мира Добрева – 9 март 2013

След националния траур ще погледнем света през очите на Пламен Горанов – какво говорят снимките му и кога човек избира саможертвата пред самоунижението? В историята има тъжни дати на самозапалвания, довели до революции – Ян Палах и Мохамед Буазизи, които потресоха света, но промениха хода на времето. Мнението на църквата – грях ли е самоубийството, когато е за каузата на един народ?

Навършват се 70 години от спасяването на българските евреи. В рубриката „5 минути София“ ще си припомним какво се е случило през 43-та година. На живо в студиото един българин с еврейски произход ще ни разкаже спомените на своето семейство, намерило своето спасение в България. Един откровен разговор с Максим Бехар.

В Рубриката „България отблизо“ ще видите втория демократично избран президент в историята на посткомунистическа България – Петър Стоянов. Как се е справил с политическата ситуация в студената зима на 97-ма година, как гледа на изкачването на политическите върхове и какво мисли за слизането от там? Защо обича да мие лицето си с пресен сняг и защо, когато се качва на Витоша е винаги сам – очаквайте един различен поглед към президента на България в периода 97-2001 г.

Денят отблизо с Мира Добрева – 10 март 2013

Докато едни се събират на „Орлов мост“, за да протестират, други се събират пак там, но за да… танцуват. За истерията около Харлем Шейк и последствията от нея ще си говорим с организаторите на най-големия Харлем Шейк в България Ангел и Моисей.

Знаете ли, че могат да ви глобят, ако дъвчете дъвка в Сингапур? За най-странните закони по света и у нас ще ни разкаже журналистът и пътешественик Маги Гигова, а с абсурдите в българското законодателство ще ни запознае адвокатът Ели Христова.

В Рубриката „Близки срещи от астрален вид“ ще се изправят двама титани – човекът-парламент Гиньо Ганев срещу най-точния мерник на шампиона Таню Киряков.

„5 минути София“ ще ни върне векове назад – по време на царуването на Константин Велики. Каква е връзката между владетеля и нашата столица – отговорът тази неделя.

Когато учениците не ходят на театър, театърът отива при учениците. Актрисата Галя Савова за Пътуващото театрално ателие.

Ще видите и втората част от различното интервю на Президента Петър Стоянов.

Гледайте „Денят отблизо с Мира Добрева“ всеки уикенд от 11:00 до 12:00 часа!

Коментари (0)

Публикувано в на 9 март 2013 г.