Андрей Николов-Andrez – от Тройка на разсъмване до DAB.bg

Роден и израснал в София, Андрей Николов-Andrez има зад гърба си сериозен опит като професионален музикант – свири на пиано от ранна детска възраст, като тийнейджър се изявява в рок групи, след това записва джаз пиано в Държавната музикална академия в София.

От 1999-а насам интересът му към електронната музика нараства дотолкова, че да започне да се изявява и в този музикален жанр – активно като продуцент, но и като диджей с резиденции в легендарните български клубове Chervilo, Mania и Cacao Beach и с изяви в Гърция, Египет, Съединените Щати, Турция, Франция.

Оригиналните му тракове и ремикси, издавани в последните 5 години под псевдонима Third Personality са част от плейлиста на някои от най-големите имена в индустрията, да споменем само Richie Hawtin, Hernan Cattaneo, Martin Garcia, Jason Jollins, Federico Epis, Facundo Mohrr…

Извън уикендите последните 20 години Andrez има и забележителна кариера като професионален радиоводещ, продуцент и програмен директор, опит, който сега той прилага в своето седмично радио шоу Andrez LIVE!

В първия час на двучасовата програма Andrez представя студиен микс с нова музика от цял свят, разказва за продуцентите, които са я създали, а във втория интервюира своите гости – диджеи – сред които са както популярни, така и изгряващи български и чуждестранни артисти. В момента предаването е в своя единадесети сезон.

Малко хора знаят, че всъщност той стои зад някои от най-дръзките и успешни радиопроекти още от зората на частното радио в България. Създател и дълги години продуцент на най-успешното и до момента сутрешно радио шоу – „Тройка на разсъмване“.

Отделно като програмен директор имам зад гърба си радиостанции номер едно не само в България, но и в Австрия, където работи една година в радио Juventus – Будапеща и го издига до номер 6 от номер 23 в съответната възрастова група.

Също така е и в радио NRJ – Киев, което стартира от нулата и за само 6 месеца той извежда до ТОП 3. След това Andrez се прибира в България и стартира българското NRJ, което е номер едно в сегмента си и до момента.

Идва 2009 година, когато той е на 31 години и е взел решение, че е време за нещо ново. „Рязко казах чао на радиобизнеса за радост на някои нестарателни хора в него и сега – този път за техен ужас 10 години по-късно се връщам с нов проект, свързан с първите в България специализирани радиопрограми за новата цифрова платформа www.dab.bg“, казва Андрез.

Инфо: Вестник Марица

Коментари (0)

Публикувано в на 23 ноември 2017 г.