Анатоли Вапиров и DJ Илко – необичайна джаз среща в Sofia Live Club с онлайн видео и снимки

Анатоли Вапиров и DJ Илко – необичайна джаз среща в Sofia Live Club

Специално издание на Vintage Cafe

/ Lounge & Jazz Blends – Smooth Sax Tribute to Barry White/

в Sofia Live Club

На 10.06.2010, 22.00 часа, на сцената на SOFIA LIVE CLUB за първи път на живо ще може да чуете кавър версии на известни джаз композиции в оригиналното изпълнение на Анатоли Вапиров (саксофон) и DJ Илко.

Невероятна  комбинация от импровизациите на двама великолепни музиканти, която  очарова с оригиналност, музикална чувствителност и съвременно звучене!

Музикалният подбор е един от редките случаи, където кавърът е по-добър от оригинала.

С името на Анатоли Вапиров е свързано възникването и развитието на новия руски джаз. Името му се нарежда сред водещите руски джазови автори, което не е изненада – някогашното съветско джазово изкуство и до днес е най-тясно свързано с традициите на академичната и съвременната композиторска музика.

Анатоли Вапиров винаги се е ориентирал към спонтанното, импровизационно музициране и провокира  партньорите си към подобен подход. Не го натрапва, а само подсказва виждането си, че основното е не стилът, а личността, която го представлява.

В звукозаписния  си актив композиторът-саксофонист  има над 60 заглавия, реализирани първоначално на LP, а сетне на CD и DVD. По отношение на документирането, разпространението и съхраняване на творчеството той може да бъде пример за българските си колеги, които продължават небрежно да разпиляват създаденото и изсвиреното от тях.

Dj ILKO е ТOП диджей, продуцент и ремиксатор малко повече от десетилетие, един от малкото БГ диджеи, изявяващи се  извън страната. Умело комбинира елегантния  deep, soulful house с така актуалния напоследък  funk и disco саунд.

Резидент DJ на култовите клубове  Ялта, Спартакус  и Червило,  в момента е резидент DJ на Мascara и Ginger. През 2005г. неговото “Skherzo” влезе в топ 20 на световно известния диджей Тони Томас.

Dj Ilko е диджеят, миксирал официална компилация на Fashion TV/ Chillout Session/ за България и един от небезизвестната фънки  банда  “Tri O Five”. Най-новата им песен “No Where To Go” вече звучи по радиостанциите в САЩ – промо преди официалния релийз с американският лейбъл Blockhead Recordings.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 юни 2010 г.