Алчничката Аху трупа слава в „Истанбулска приказка“ по Нова телевизия!

„Истанбулска  приказка” донесе слава за Аху Тюркпенче

Тя е била първият избор за главната роля в „Любов назаем”, но заради огромния хонорар, който поискала, дали ролята на Айча Варлъер…

Истанбулска  приказка”, сериалът, който започва на 18 октомври по Нова ТВ, донесе слава за Аху  Тюркпенче. Дотогава младата турска актриса бе играла в пантомимен театър и в няколко сериала, но участието й в приказката я направи истински известна.

Аху оценява това и казва, че след този филм може да избира сама ролите си, което смята за голям лукс. Нейните изисквания, за да се включи в един проект, са хубав разказ и добър екип. Когато се запознава със сценария, се опитва да се постави на мястото на зрителя и да прецени дали ще има интерес.

Естествено, и парите не са без значение, но понякога претенциите й са й стрували участие в добър сериал. Аху е била първият избор на продуцентите за главната роля в „Любов назаем”, но заради огромния хонорар, който поискала актрисата, те дали ролята на Айча Варлъер.

33-годишната сега Аху, родена на 2 януари 1977 г. в Самсун, до 16-ата си година не се интересувала от театър, но с помощта на приятел влязла в колеж по изкуствата. И когато го завършила не била сигурна, че иска да стане актриса. Тя завършила физика и досега обича да решава геометрични задачи и намира математиката за забавна.

Докато следвала, участвала в два сериала и там направила впечатление на продуцентите на „Истанбулска приказка”. След сериала, който приковава вниманието на зрителите в Турция, тя участва в още няколко серийни филма, сред които правят впечатление „Карамел” и „Сбогом, Румелия”, който се снима почти изцяло в Македония. Последният сериал, в който участва през пролетта на тази година, имаше краткотраен успех и бе свален след петия епизод.

През пролетта на тази година обаче Аху участва много успешно в една от най-обсъжданите театрални постановки в Турция – „След после” на Дуру театро, която разказва за параноята след атентатите на 11 септември. Продуцент, режисьор и партньор на Аху в спектакъла е Емре Кънай, познат на българските зрители от сериала „Семеен сарай”.

Емре, който е и собственик на Дуру театро, носещ името на дъщеря му, оценява много високо професионалните качества на Аху. Той нарича актрисата, с която се запознал на снимките на сериала „Карамел”, Снежанка. В интервю Емре обяснява, че я  кръстил така, тъй като е много весела, положително настроена, красива и енергична. Когато я избрал за партньор в „След после” – спектакъл, забранен за деца под 16 години, много колеги му казали, че прави голяма грешка. Но тя е много дисциплинирана и добра  професионалистка и аз се гордея с нея, казва Емре Кънай – един от най-авторитетните театрали в Турция.

Коментари (3)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.