Алина Боз от Твоят мой живот с баща български турчин

17-годишната актриса Алина Боз, по-известна като Хазал от „Твоят мой живот“, има много фенове у нас – но не само заради българската жилка в кръвта си.

Бащата на звездата е Стоян Боз. Младата дама все още не е идвала в България, но споделя, че иска да я посети час по-скоро. От баща си е чувала за красивата природа на страната ни.

Той напуска родината си и отива да учи картография в Москва, където открива голямата си любов и майката на Алина – рускинята Алла. Младото семейство посреща дъщеря си в Моска и остава в Русия, докато малката става на 7, а след това заминават за Истанбул.

Бащата на Алина се решава да емигрира в името на по-доброто бъдеще, но като всеки напуснал корените си, разказва, че в началото никак не му е било лесно.

Родителите на Алина не се отказват пред нищо, за да дадат качествено образование на дъщеря си. В Турция тя ходи на балет и рисуване, става и състезател по плуване.

Но съдбата е намислила друго. Малката Алина случайно се среща с актьор, който се е превъплътил в ролята на Дядо Коледа в мол.

„Трябваше да изпея песничка на добрия старец, а човекът в костюма остана изумен колко добре пея и танцувам“, спомня си звездата от сериала. Тогава актьорът дал най-добрият съвет на родителите й, който преобърнал нейния живот. Той им препоръчал да я запишат в кастинг агенция. Само след година птичето каца на рамото на Алина и тя е избрана за роля в сериала „Твоят мой живот“.

Но младата актриса не се задоволява с постигнатото и продължава да се развива – свири на пиано и на китара, майстори при различни скулптори.

Освен изкуството, Алина има и друга страст. „Падам си по екстремните преживявания – миналата година се научих да карам сърф, добра съм на кънките. В момента карам курсове за пилот, защото съм влюбена в самолетите“, обяснява Алина. След като завърши средното си образования, актрисата смята да учи психология.

„Ролята на своенравната Хазал, която мечтае за разкошен живот, не ми беше сложна. Все пак животът ми досега не е бил осеян само с рози, а и с бодлите от тях“, разкрива Алина.

Героинята й Хазал често предизвиква гнева на зрителите с лошите си постъпки. Актрисата разказва, че хора я спират по улиците, но не за да й се карат, а за да й кажат: „В сериала си толкова зла, но всъщност си толкова сладка“.

„Обичам Хазал. Но в нашия сериал всеки е прав сам за себе си, дори Кериман. Хазал е леко алчна. Но е родена в бедност, от което идва и ненаситността й. Единственото, което на мен лично не ми допада е отношението й към Гюлсерин“, разказва за героинята си Алина. Партньорите й Еркан Петеккая и Нургюл Йешилчай са нейното второ семейство. „От тях получавам още едно актьорско образование. „Твоят мой живот“ е като училище, в което ходя с удоволствие“, радостна е талантливата актриса.

Инфо: агенция Стандарт нюз

Коментари (0)

Публикувано в на 10 февруари 2017 г.